Kesä/heinäkuu: mitä tuli luettua


Hullua kuinka nopsaa tahtia tämäkin kesä on mennyt, nyt on jo elokuu! Huh huh. Toisaalta syksy ja talvi ovat mun lemppari vuodenaikoja, joten ei haittaa yhtään. Nyt on kuitenkin aika koostaa vähän lukemisia parilta viime kuulta, kesä-heinäkuussa tuli luettua yhteensä kahdeksan kirjaa:

Kesäkuu:


Tove Jansson: Muumit ja suuri tuhotulva
Janssonin ihka ensimmäinen Muumi-kirja, jossa kuvitus oli erinäköistä kuin mihin on Muumi-fanina tottunut. Mielenkiintoinen lukukokemus silti.


Emily Carroll: Through the Woods
Kauhuromantiikalla maustettu sarjakuva-albumi, jossa kerrotaan monta eri tarinaa. Upea monivärikuvitus!

Johanna Valkama: Linnavuoren Tuuli
Itsenäinen jatko-osa Itämeren Aurille, kiinnostava seikkailu rautakauden Suomessa. Suosittelen kaikille historiallisen romaanin ystäville ainakin!

Yuval Noah Harari: Sapiens - Ihmisen lyhyt historia
Tämä oli aivan mahtava tietokirja ihmislajin historiasta ja kehityksestä. Harari lähestyy aihetta todella monipuolisesti ja kiinnostavista näkökulmista.

Jane Austen: Uskollinen ystävänne - Kootut kertomukset
Hauska kokoelma kirjenovelleja klassikkokirjailijalta. Suosittelen etenkin kaikille Austenin kirjoista tykkääville.

Heinäkuu:


Jenna Kostet: Pikimusta, sysipimeä
Tämä oli mielenkiintoinen lukukokemus, jossa sukelletaan suomalaiseen metsään ja sota-ajan kotirintamalle. Etenkin Ester ja maagisen realismin elementit tekivät kirjasta kiinnostavan.

J.K. Rowling: Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Tämä oli Jim Kayn kuvittama versio. Ei ole mun lemppari Potteri, mutta hyvä silti!

Aino Kallaksen kauneimmat runot
Tykkäsin tästä runovalikoimasta yllättävän paljon. Tässä on Kallaksen vanhempaa tuotantoa, jossa näkyy selkeästi sodan ja monien menetyksien tuoma tuska.

Näiden lisäksi olen lueskellut Grimmin satuja, ja niiden parissa aion viihtyä jatkossakin. Kaiken kaikkiaan mieleenpainuvimmat lukukokemukset olivat Hararin kirja, Carrollin sarjakuva-albumi ja Kallaksen runokirja. Kaikista lukemistani kirjoista todella tykkäsin, sillä harvoin jaksan lukea jotain kirjaa loppuun, josta en pitäisi. Niistä keskenjääneistä ei sitten tulekaan tänne kirjoitettua kovinkaan usein.

Mitä on lukusuunnitelmissa lähiaikoina? Aion lukea ainakin loppuun nämä kirjat jotka minulla on nyt kesken: Meresmaan, Gabaldonin, Sapkowskin ja Brontën teokset. Lisäksi aikeenani on lukea ainakin yksi Waltarin kirja: joko Rakkaus vainoaikaan tai Surun ja Ilon kaupunki. Ostin myös Hararin kirjan itselle, joten sitäkin aion lukea uudestaan, mutta tuskin kerron siitä tänne toistamiseen. :D Minulla on myös kirjastosta lainassa Jouko Vahtolan Suomen historia kivikaudesta 2000-luvulle, toivottavasti se on hyvä!


Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Pidin Waltarin kirjasta Surun ja ilon kaupunki, joten voin suositella ainakin sen lukemista :) Vahtolan kirja kuulostaa mielenkiintoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä täytyy tarttua siis siihen! :) Vahtolan kirjan aihe on ehdottomasti mielenkiintoinen, toivottavasti se on myös kirjoitettu kiinnostavasti. Jää nähtäväksi!

      Poista
  2. Molemmat Waltarit ovat verrattomia teoksia. Mielestäni Ilon ja surun kaupunki on sellainen kertomus, jossa on nähtävissä kirjailijaryhmittymä "Tulenkantajien" ajatusmaailmaa. Toisaalta se on omallatavallaan romanttisoitunut suurkaupungin kuvaus ja ennenkaikkea se on nuoren Waltarin teos.

    Mutta jos valintasi osuukin Rakkaus vainoaikaan, Niin siinäpä on sinulla oivaa mahdollisuus verrata Vahtolaa ja Waltaria keskenään, kun Waltari on kirjansa ajoittanut, jos en ihan väärin muista, niin välirauhan aikaan. Klassinen vertailu, mitä yhteneväisyyttä löytyy ja miten ne poikkeavat toisistaan - näkökannat meinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmastikin luen molemmat jossain vaiheessa elämää, mutta nyt tekisi mieli lukea tuo Surun ja ilon kaupunki. Onkin aika mielenkiintoista sillon, kun sattuu lukemaan sellaista tietokirjaa ja kaunokirjaa yhtä aikaa, jotka sijoittuvat samaan ajanjaksoon tai aiheeseen. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit