torstai 26. maaliskuuta 2020

Kirjasovelluksia lukutoukille

Olen pikkuhiljaa löytänyt tieni kirjasovelluksien pariin. Tykkään edelleen lukea paperisia kirjoja kaikista eniten, mutta joissakin tapauksissa (kuten matkustaessa, tai kun ei voi lähteä mihinkään, edes hakemaan uutta kirjaa kirjastosta), nämä ovat kultaakin kalliimpia.

Jos siis podet vieroitusoireita kirjastosta, kirjakauppareissukammoa, oman hyllyn kirjat ei inspiroi, kaipaat uutta lukemista, tai haluat muuten vain tekemistä kotiin... tässä on sinulle muutama vaihtoehto:

BookBeat

BookBeatista löytyy yli 100 000 kirjan kattava tarjonta kirjallisuutta aina lastenkirjoista tietokirjoihin. On niin klassikkoa kuin uutuuksiakin, fantasiaa ja scifiä, jännäreitä... Paljon niin äänikirjoja kuin e-kirjojakin. Äänikirjat ovat minulle vähän niin ja näin, lukijan täytyy olla todella hyvä, ettei ajatukset ala juoksemaan ihan toisia teitä. Mutta jos tykkäät kuunnella äänikirjoja, niin näistä kaikista sovelluksista löytyy paljon vaihtoehtoja. Minä olen kuunnellut muutaman äänikirjan, mutta enemmän keskittynyt lukemaan e-kirjoja.

Tässä äänikirjaa voi nopeuttaa ja hidastaa, laittaa kirjanmerkkejä ja uniajastimen (mikä on erittäin hyödyllinen...) E-kirjaa lukiessa alareunassa näkyy prosenttiosuus, josta selviää missä vaiheessa on menossa. Kirjasta saa klikattua näkyviin kappalevalikon, josta voi hypätä suoraan haluamaansa kappaleeseen (tämä on hyödyllistä etenkin silloin kun luettavana on tietokirja, jolloin kronologisella lukujärjestyksellä ei välttämättä ole niin paljoa väliä). Fonttia, kirjasinkokoa ja taustaväriä saa muokattua helposti.

Tallentamalla kirjan saa kerättyä mielenkiintoisimmat löydöt erikseen, jolloin ne on helppo löytää sitten uudestaan. Tämä oli ensimmäinen kirjasovellus, jota kokeilin, ja tykkäsin oikein paljon sovelluksen käyttömukavuudesta. Välillä on vain kiva selailla erilaisia kategorioita... 😍Englanninkielinen valikoima on myös kattava, vaikka tietysti suomeksi ja ruotsiksi löytyy paljon luettavaa.

16,90 e / kk

Storytel

Storytel on omien sanojensa mukaan Pohjoismaiden johtava e-kirja ja äänikirja -sovellus. Tai kirjojen suoratoistopalvelu. Valikoimasta löytyy yli 200 000 e-kirjaa ja äänikirjaa.

Kiinnostavien kirjojen keräily omaan kirjahyllyyn on helppoa tässäkin, ja sieltä on sitten kätevää löytää ne mitkä kiinnostaa kaikista eniten. Olenkin keräillyt tänne omaa loputonta TBR listaani jonkin aikaa. 😅 Onneksi oman listan löytää täältä taas, vaikka välillä lopettaisikin tilauksen ja vaihtaisi toiseen sovellukseen.

Tässäkin äänikirjan nopeutta voi hidastaa ja nopeuttaa, mutta harppaukset ovat vähän isompia kuin BoobBeatissa. Nopeutettuna kirja ei enää kuulosta yhtä luonnolliselta, mikä on vähän häiritsevää. E-kirjassa on myös melko lailla samoja ominaisuuksia, paitsi että alareunassa näkyy jäljellä olevat sivut, eikä prosenttiosuutta. Tässä myös e-kirjaan saa laitettua kirjanmerkin.

16,99 e / kk

Nextory
Siinä missä edelliset ovat olleet minulla käytössä kuukausia (ei toki yhtä aikaa...), tämä on minulla ollut vasta pari viikkoa testissä. Näin alkumetreillä voin sanoa, että tykkään myös tästä sovelluksesta. Nextorysta löytyy paljon vaihtoehtoja (yli 100 000 kirjaa) sekä englanniksi, suomeksi että ruotsiksi. On kirjoja lapsille ja aikuisille. Käytettävyys on samankaltainen, kuin edellisissä. Kaipailen simppelimpää kategoriavalikkoa, kuten Storytelissä ja BookBeatissa on, mutta se ei oikeastaan ole hirveän iso puute.

Enemmän saattaa ärsyttää se, että kun haluaa alkaa kuuntelemaan äänikirjaa, tai lukemaan e-kirjaa, se pitää ensin automaattisesti ladata, ja siinä menee hetki aikaa. Äänikirjan nopeusasetukset ovat samat, kuin Storytelissä, kirjanmerkin saa laitettua ja uniajastinkin löytyy. E-kirjasta saa esille kappalevalikon, ja kirjaan saa laitettua kirjanmerkin.

13,99 e / kk

***


Kaikki nämä kolme toimivat samalla periaatteella kuin esimeksiksi Netflix, eli kuukausimaksun maksettua saa koko valikoiman käyttöönsä. Monestihan näissä on myös mahdollisuus testata ilmaiseksi sen kaksi viikkoa / kuukauden, eli kannattaa tietenkin käyttää sitä mahdollisuutta. Sitähän saattaa vaikka innostua e-kirjoista, kuten minä.

Minulla kiinnostaisi kokeilla tulevaisuudessa myös Suomalainen Plus -sovellusta, Suomalaisen kirjakaupan oma uusi tulokas. Jos teillä on kokemuksia tästä, niin kertokaa ihmeessä mielipiteitä. :)

Tykkään enemmän näistä sovelluksista, joissa saa rajattomasti lukea ja kuunnella sisältöä, koska olen niin herkkis jättämään kirjan kesken, jos se ei miellytä. Mutta löytyy tietysti myös niitä, joissa kirjoista vielä maksetaan erikseen. Minä ostan mieluummin sen kirjan kirjahyllyyn, kuin e-kirjana, mutta kukin tyylillään!

... Ja juu, mieli on vähän muuttunut sitten tämän blogikirjoituksen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Kiva kuulla vertailusi. Minustakin nuo kolme sovellusta ovat melkolailla samantyyppiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon sisältöä löytyy kaikista, joten niitä voi kyl suositella :)

      Poista