Kesän kuulumisia ja katsottuja...

Kesäloma on saapunut, ja siitä on jo viikko vietetty kaikessa rauhassa. Tuntuu siltä, että tänne blogiinkin tulee taas kirjoitettua enemmän, kun on ollut aikaa (ja energiaa 😅) lukea ja katsoa kaikenlaista.

Olen tässä kesän alussa aloittanut pientä elämäntaparemonttia, koska olen ollut niin väsynyt kokoajan, että energiaa ei ole ollut juuri mihinkään ylimääräiseen. Aina kun on yrittänyt illalla alkaa lukemaan kirjaa, sammahtaa samantien. On ollut päivisin vähän sellaista aivosumua, keskittymisvaikeuksia ja väsymystä.

Noh, olen jättänyt turhat herkuttelut sun muut pois (mulla menee tuo herkuttelu kyllä helposti överiksi), lisännyt vähän kasviksia ja proteiinia ruokavalioon ja liikkunut enemmän, mikä on kyllä tehnyt huiman eron energiamääriin (selvisi, että suklaalevyillä ja mannapuurolla ei pärjääkkään elämässä... Nyyh). Ylipäätään se, että yrittää syödä sen viisi kertaa päivässä on auttanut paljon. Semmoista täällä päin. Jospa saisin luettua enemmän, koska kirjoja on ollut ikävä.

***

Aloitin kesäloman telkkarin ääressä katsomalla leffoja, ja niistä mieleenjäävimmät olivat ehdottomasti Jessica Chastainin tähdittämät Miss Julie (2014) ja The Zookeeper's Wife (2017). Ensimäinen sijoittuu 1890-luvulle, ja kertoo kartanossa asuvasta aristokraatin tyttärestä, joka kiusaa Colin Farrellia. :') Hyvä, mutta häiritsevä leffa. Toinen on tositapahtumiin perustuva tarina Varsovan eläintarhan omistajista, puolalaisesta Antonina ja Jan Zabinskistä, jotka alkavat toisen maailmansodan alkaessa käyttää eläintarhaansa juutalaisten pelastamineen. Koskettava leffa todellakin! Elokuva on tehty Diane Ackermanin kirjan pohjalta.

Lisäksi lainasin kirjastosta Hovimäen ensimmäisen kauden (1999). Kuka muistaa tämän sarjan? 😄Tämä oli paljon ihanampi kuin mitä muistin. Hovimäki seuraa Hovimäen kartanoa asuttavan aatelissuvun ja suvun tiloilla asuvien Sepän torpparisuvun tarinaa vuosisatojen saatossa. Ensimmäinen kausi alkaa vuodesta 1798, kun Suomi on vielä Ruotsin vallan alla. Jos tykkäät historiallisista sarjoista, niin kannattaa tsekata tämä! Suomessa tällaisia ei olekaan ihan hirveästi tehty, ainakaan mistä minä olisin kuullut. Aion katsoa muutkin kaudet kyl.

***

Aloitin myös lukemaan Tolkienin Gondolinin tuhoa, mutta tajusin melko äkkiä, että tästä kirjasta ei ole hyvä aloittaa Tolkienin tuotantoon tutustumista (minun mielestä). Jos ymmärsin oiken, hän ei ikinä saanut työstettyä tätä tarinaa loppuun asti. Tämä voisi olla kiva kirja lukea joskus myöhemmässä vaiheessa kyllä.

***

Mites teidän kesä on lähtenyt käyntiin? 😊
 

Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Hovimäki-sarja on yksi kaikkien aikojen suosikkisarjani ja sen tunnusmusiikki on ah niin ihanan upea. YLE saisi uusia sarjan taas jossain vaiheessa. Tuo eläintarhatarinan kiinnostaisi minua.Sitä ei taida olla suomennettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis ihana jos YLE tämän uusis. <3

      Tuota Zookeeper's wife kirjaa ei tietääkseni ole suomennettu, harmi kyllä. Leffan kuiten katsoin C Morelta suomenkielisine tekstityksineen. :D

      Poista
  2. Minäkin tykkäsin tuosta Hovimäki-sarjasta. Kaikkea hyvää kesääsi ja onnea elämäntaparemontille!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä kuulostaa lomasi alku! Saa olla väsynyt ja antaa itselleen lupa sille, jolloin kurssinmuutoksellekin löytyy tilaa... Pienet ja useammat annokset ylläpitävät energiatasoa ja sallittu sulklaapalalla hemmottelu luo mielihyvää, joten onnea ja energialisäystä matkaan.
    Kiitos: oma kesä on lähtenyt leppoisasti käyntiin jälkikasvua tapaillessa, luonnossa kulkiessa ja suunta on pieniä kulttuuritapahtumia kohti. Mainiota kesän- ja lomanjatketta Sinulle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Sinun kesän käynnistys kuulostaa ihanan rennolta. Kulttuuritapahtumia voisin minäkin koittaa vilkuilla täältä Oulun seudulta, josko löytyis jotain kiinnostavaa. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit