sunnuntai 25. elokuuta 2019

Tomi Rantala: Metsäläiset


Rantala, Tomi : Metsäläiset
Arktinen Banaani, 2019. 64 s.

Aika palata taas sarjakuvien pariin! Viimeisin luettu sarjakuvakirja taitaa olla Sarah Andersenin Aikuisuus on myytti, jonka lukemisesta on melkein kaksi vuotta jo kulunut... Mihin kaikki tämä aika on mennyt? O.o

Metsäläisten idea vaikutti sen verran hauskalta, että tuli pitkästä aikaa tartuttua taas sarjakuvakirjaan. Tässä sarjakuvassa perisuomalaisen metsän asukit, kuten iso kivi ja sen vieressä kasvava kuusi, elävät elämäänsä paikolleen (ja toistensa viereen) juurtuneina. Muu metsän elämä, vuodenajat ja ihmiset tarjoavat puheenaiheita ja lähinnä ärsyttävät metsän vakioasukkeja.


Kirja olikin todella nopealukuinen. Piirrosjälki on mustavalkoista, terävää ja selkeää, mistä pidin paljon. Muutamalle stripille tuli hymyiltyä ja naurahdettua, mutta suurimmaksi osaksi sarjakuvan huumori ei oikein tarttunut minuun, vaan jäi nakertamaan tunne, että potentiaalia olisi ollut paljon enempäänkin. Ehkä johonkin vähän oivaltavampaan? En oikein tiedä... Mutta huumori on niin yksilöllinen asia, että tämähän voi naurattaa jotakuta toista paljonkin.

2 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos arvostelusta. Täältä löytyy lisääkin Metsäläisiä englanniksi nimellä Forest For Friends.
    https://forestforfriends.wordpress.com/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...