Välikatsaus: Näitä olen lukemassa


Onpas aika hurahtanut nopeasti, kun edellisestä postauksesta on jo kolme viikkoa aikaa! Ohhoh. Näyttää siltä, että lukeminen sujuu nyt hitaasti (vähän on keskittymisvaikeuksia), joten ajattelin tähän väliin kertoa mitä minulla on luettavana:

Robin Hobb: Kuninkaan salamurhaaja
Näkijän taru #2

Kuninkaan salamurhaajaa olen aloitellut lukemaan tässä vastikään ja tähän mennessä olen tykännyt. Hobb kirjoittaa ihanan sujuvasti, ja tietenkin haluan tietää miten Fitzille oikein käy. Mihin kuningaskunnassa ollaan menossa...

Frances Hodgson Burnett: Salainen puutarha

Tämä nuorten klassikko on ollut minulla luettavana jo pitkään. Aina kun tartun tähän, kirjaa tulee luettua oikein mielellään, mutta kun lasken sen takaisin yöpöydälle, siihen on jostain syystä vaikea tarttua uudestaan. Mutta enköhän tämän kanssa ehdi vielä Ajattomia satuja ja tarinoita 2 -haasteeseen.

John Galsworthy: Forsytein taru I

Tartuin tähän kirjastossa innoissani, sillä muistan kirjaan perustuvan tv-sarjan joten kuten nuoruudesta. Saas nähdä mitä kirjasta tykkään, olen vasta pari sivua saanut luettua.

Fedor Dostojevski: Muistelmia kuolleesta talosta

Tämä oli Jordan B. Petersonin kirjalistalla, jota tutkailin yksi päivä kiinnostuneena hänen verkkosivultaan. Vaikea, raskas aihe, mutta äärimmäisen mielenkiintoinen ja tärkeä kirja. Ajattelin lukea tätä vähitellen, ajatuksen kanssa, sillä liian isoina annoksina ei kykene. Kirja kertoo venäläisen rangaistusvangin elämästä Siperian vankileirillä 1800-luvulla. Fiktiivinen tarina on vahvasti omaelämäkerrallinen.

❅❅❅

Tässäpä sitä olisi luettavaa kerrakseen. Lisäksi minulla on liuta muita kirjoja kirjastosta lainassa, mutta nähtäväksi jää ehtiikö niihin tarttua ennen palautuspäivää. :D Väliin on myös mahtunut muutamia uutuuskirjoja, jotka ovat jääneet syystä tai toisesta kesken.


Kommentit

 1. Salainen puutarha on ihana. Luin sen pari vuotta sitten sen uudelleen, sillä kertaa kuvitettuna. Luin sen ekan kerran joskus ollessani 5. tai 6. luokalla ja teki silloinkin ison vaikutuksen. Pitäisi kyllä lukea enemmänkin noita tyttökirjaklassikoita, kun on tullut omaan hyllyyn kerättyä kirppareilta hylly,etrin veeran. Niissä on niin ihana tunnelma ja ajankuva.

  Pitää itse vielä tsempata tuon Ajattomia satuja ja tarinoita 2:n kanssa, loppurutistus. Yhden kirjan sain taas ystävänpäivän lukumaratonilla luettua siihen. Kivaa, etä haaste saa kolmannenkin kierroksen. ♥ On vielä paljon kirjoja lukematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on kuvitettu versio nyt luettavana ja se on kyl ihana <3 tyttökirjaklassikot on mulle melko tuntematonta aluetta, mutta mukava olis tutustua paremmin. Hankalaa kun liian moni kirja kiinnostaa... :') Onpa kiva kuulla että haaste jatkuu!

   Poista
 2. Forsytein taru on ihana! Minä löysin sen kirjaston kierrätyshyllystä, samoin kuin jatko-osan Nykyaikainen komedia. Jatko-osaa en ole vielä lukenut, mutta Taru on tuttu vuosien takaa. Tekisi mieli ottaa näistä kesälukuprojekti ja lukea koko sarja kesän aikana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ainakin hyvät muistot siitä tv-sarjasta, ja sen perusteella arvelisin tykkääväni kirjoista myös. Multa löytyy nämä myös omasta hyllystä, mutta kirjaston kirjassa oli houkuttelevammat kannet xD

   Poista

Lähetä kommentti

Viikon luetuimpia