Mojo Erämetsä: Aikamatkakuvia Helsingistä


Erämetsä, Mojo: Aikamatkakuvia Helsingistä
Tammi, 2018. 127 s.

Sama paikka, kaksi eri aikaa.
Aikamatka alkaa.

Olipa mukavaa taas saada kirja luettua alusta loppuun, ihan sama vaikka olikin valokuvakirja kyseessä. ;) Mulla on ollut vaikeuksia keskittyä lukemiseen, mutta olen vähitellen löytänyt taas takaisin nauttimaan kyseisestä harrastuksesta. Varasin tämän Mojo Erämetsän teoksen kirjastosta aikoja sitten, ja ilokseni huomasin yksi päivä, että se oli odottamassa minua kirjaston varaushyllyssä. Historiaa, vanhoja valokuvia... Mukavan kevyttä selailtavaa. Ihanaa lukemista kesäiselle iltapäivälle.

Kirjan idea on varsin kiehtova: siinä yhdistyy samasta paikasta kaksi kuvaa, toinen nykyisyydestä ja toinen menneisyydestä. Näin kuvien katsoja saa nähdä miltä Helsingin kaupungin kuuluisat ja vähemmän kuuluisat kadut ja talot ovat joskus näyttäneet, mitä ihmiset tekivät, miten pukeutuivat, millä menopelillä oltiin liikkeellä ja niin edelleen, verrattuna nykyisyyteen.

Kuvia oli ilo katsoa, vaikka en Helsingistä kotoisin olekaan. Onhan se silti Suomen pääkaupunki ja täynnä historiaa. Historia onkin aina kiinnostanut minua, etenkin valokuvien ja vanhojen rakennusten muodossa. Nämä kuvat oli oikein mainiosti ja saumattomasti toteutettu, mitä tietysti täytyy arvostaa. Hieno lopputulos!

Minun toiveena olisi, että tästä kasvaisi kirjasarja, jossa olisi samankaltaisia kuvakirjoja myös Oulusta muista Suomen kaupungeista. Olisi oikein kiehtovaa nähdä millaisia kuvia niistä saisi aikaiseksi. Suosittelen tutustumaan tähän teokseen, oli oikein mukava istuskella iltapäivä tutkailemassa näitä kuvia.

Meillä onkin tätä nykyä myös oma takapiha, jonne paistaa mukavasti aurinko suurimman osan päivästä. Ja vaikka muualla tuulee, niin takapihalla on oikein lämmin. Sekin on innostanut minut taas lukemaan enemmän, etenkin kun tuli hommattua aurinkotuolikin tuonne. Oi että, kesälomakin häämöttää jo lähitulevaisuudessa...

Helmet-lukuhaaste 2018: 49 - Vuonna 2018 julkaistu kirja

😎🌻📚

Kommentit

  1. Kiitos mielenkiintoisen kirjan esittelystä. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Itse tykkään katsella valokuvakirjoja, kun itsekin kuvaan aika paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, ei kun tarttumaan tähän sitten! Suosittelen kyl<3

      Poista

Lähetä kommentti