Kesken jääneitä osa 2

Hei taas! Vaikea uskoa, että on jo heinäkuu hyvästi aluillaan. Kesä on sujunut töitä tehden, lukiessa ja podcastien parissa, mutta harvempi kirja on tullut luettua loppuun asti. Ajattelin tässä esitellä muutaman keskenjääneen teoksen:


Naja Marie Aidt: Jos kuolema on vienyt sinulta jotakin anna se takaisin

Poikansa traagisesti menettäneen äidin surutyötä runojen, päiväkirjamerkintöjen, muisteluiden ja pohdintojen kautta. Tämä kirja oli minulle liian sekavasti koostettu, mutta toisaalta ymmärrän miksi se on kirjoitettu juurikin niin. Suosittelen silti tutustumaan, joku toinen voisi saada tästä paljonkin irti. 

Mika Waltari: Rakkaus vainoaikaan

Yritin kerrankin lukea kirjan omasta hyllystä... Tästä tykkäsin enemmän kuin alun perin ajattelin (ehdin jopa puoleen väliin), mutta kirjan fontti alkoi käydä silmiin ja aiheutti päänsärkyä pidemmän päälle. Mulle tulee herkästi huono olo, enkä tykkää lukea fontteja, jotka eivät ole tarpeeksi "tasaisia". Mulla alkoi tässä hyppimään katse riviltä toiselle ja lopulta päätin luovuttaa kirjan suhteen. Ehkä hommaan tämän kirjastosta joku päivä eri painoksena. Harmittaa että omasta hyllystä löytyy juuri se painos, jota en pysty lukemaan. Kuitenkin kun kirjaa selailee muuten vain, fontti ei näytä heti siltä, että sitä olisi hankala lukea. Eli paljoa se ei mulla vaadi...

Sarah J. Maas: Throne of Glass - Lasipalatsi

Tätä hypetettiin niin paljon joka puolella, että päätin tarttua kirjaan, vaikka se ei ehkä minun tyyliseltä kuulostanutkaan. (ehkä 6-10 vuotta sitten olisi ollut?) Olen halunnut tarttua johonkin uuteen fantasiasarjaan jo jonkin aikaa, joten what the heck. Ja oikeassahan minä olin, tämä on hieman ehkä nuoremmille (tai nuoremmanmielisille) suunnattu. En tykännyt päähenkilöistä kenestäkään, (sen verran mitä niihin ehdin tutustua), ja Celaenan nimi tuntui hankalalta lukea... Huomasin koko ajan lukevani sen Celeana, ja sitten piti ärsyyntyä itseensä ja korjata nimi omissa mietteissä oikeaan muotoon. Oliko kellään muulla tätä ongelmaa? 😅 Lopulta kirjan ensimmäiset noin 50-70 sivua eivät houkuttaneet  jatkamaan lukemista.

🌼🌼🌼

Oletteko tartuneet kyseisiin kirjoihin ja pääsittekö loppuun asti? Mitä olitte mieltä?

Kommentit

 1. Kiva postaus keskenjääneistä kirjoista. Ennen vanhaan periaatteeni oli, että en jätä kirjoja kesken, mutta nyt kun on tullut ikää, katson että voin ihan hyvin tehdä niin. En tunne yhtään noista kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli ennen tuo periaate. Mutta parempi mun mielestä jättää kirja kesken kuin tuskastella sen kanssa puoli vuotta tms. :D Olen huomannut että se tappaa lukuinnon sitten muihinkin kirjoihin.

   Poista
 2. Jätän surutta kirjan lukematta, jos se ei imaise mukaansa. Olen lukenut Aidtin teoksen ja pidin siitä kovasti. Kirjailija on myös runoilija, joka näkyi kirjasta mm. toistoina. Surukirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama. :) Ajattelinkin että Aidtin kirja varmaan jakaa mielipiteitä. Painava suru siitä kyllä välittyi läpi.

   Poista
 3. Itse pidin lasipalatsi kirjasta :) Itsellä oli kyllä alussa ongelma että kuinka se lausutaan mutta ei se minua ole häirinnyt, jos päässä mietin sen toisella tavalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuukin, että useimmat ovat kirjasta pitäneet. :) Hyvä tietää etten ole ainoa tuon nimen kanssa :'D

   Poista
 4. Minulla oli ongelmia aloittaa Lasipalatsi. Tuntui, että tarina ei lähde millään käyntiin. Aloitin kirjan uudestaan pari viikkoa sitten. Tällä kertaa miltei ahmin kirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan niin hetkestäkin kiinni, joskus ei vain ole oikea mieliala jollekin kirjalle. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Viikon luetuimpia