A Discovery of Witches (tv-sarja 2018)

Kuva: IMDb

Löysin HBO:lta mielenkiintoisen sarjan, joka perustuu Deborah Harknessin kirjoittamaan All Souls -trilogiaan (joista suomeksi löytyy ensimmäinen osa Lumottu). Pari jaksoa katsottuani tajusin, että olen jopa lukenut tuota kirjaa joskus aikoinaan vähän matkaa, mutta ei kyllä ole hajuakaan siitä miksi se jäi kesken.

Sarja kertoo Diana Bishopista, noidasta joka kieltäytyy taikomasta. Diana löytää sattumalta kadoksissa olleen maagisen kirjan, jota havittelee moni muukin olento. Tästä lähtee liikkeelle tapahtumaketju, jossa sekä vampyyrit, noidat että demonit pyrkivät saamaan kirjaa itselleen. Tietysti mukana on roimasti romantiikkaa ja erityisolentomeininkiä, mikä sopii kyllä mulle! Plussaa tulee myös Satu Järvisen hahmosta, suomalaisesta noidasta (jolla ei ollut yhtään suomalainen aksentti, mutta annettakoon se anteeksi tämän kerran).

Tämän sarjan ensimmäinen kausi sisältää kahdeksan jaksoa, ja sinä aikana ei taideta käydä läpi tuota ekaa kirjaa kokonaan. Muistelen ainakin, että siinä tapahtui vaikka mitä enemmän. En osaa myöskään sanoa, että noudattaako sarja tarkalleen kirjan tapahtumia, sillä omat muistikuvat on aika hämärät. Sarjassa tykkäsin erityisesti Matthew Clairmontin, 1500-vuotiaan vampyyrin, hahmosta. Jostain syystä Dianan hahmo ei oikein jäänyt mieleen hyvässä eikä pahassa. Olisikohan päähenkilö kirjassa vähän mieleenjäävempi persoonallisuus?

Vaikka ekojen jaksojen aikana en osannut päättää tykkäänkö sarjasta vai en, niin olihan tämä lopulta koukuttava eka kausi. Täytyy sanoa että juuri kun aloin toden teolla kiinnostua tarinasta, kausi loppui. Pöh. Pitää vissiin noutaa se kirja sitten kirjastosta...

 Oletteko tutustuneet sarjaan tai lukeneet Harknessin kirjaa?

Kommentit

  1. Mää oon sen Lumotun lukenu. Kirjastosta löyty englanniksi jatko-osat, mutta mulle oli liian vaikeaa englantia ni jäi siihen. Lumotusta kyllä tykkäsin tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo vähän harmi kyllä että niitä jatko-osia ei ole suomennettu. :( Ehkä jos tämä tv-sarja nousee suosituksi, niin tulis ne loputkin kirjat käännettyä. Toivotaan!

      Poista

Lähetä kommentti