Hei pitkästä aikaa!

by - lokakuuta 10, 2022

Ja oikein hyvää Aleksis Kiven ja Suomalaisen kirjallisuuden päivää! Tähän kohtaan onkin hyvä kirjoittaa pieni tilannepäivitys.

Elämään on tullut suuria muutoksia sitten viime postauksen, kuten pikkuinen 4kk Leo-poika. Muutto uuteen asuntoon. Äitiysloma. Oma lukeminen on jäänyt vähemmälle, mutta lapselle on sen sijaan tullut luettua joka ilta, kun elämään on tullut taas pikkuhiljaa rutiinia ja iltarutiineja on alettu luomaan. Pitäähän se aloittaa ajoissa. 😁 Lukeminen on niin ihana ja antoisa harrastus, että haluan ainakin yrittää istuttaa sitä seuraavallekin polvelle. Ja kyllähän tämä kaveri mielellään kuvakirjoja katseleekin.

Meillä on ollut luettavana muun muassa lahjaksi saatu Hyvää yötä, Puppe -kuvakirja, jossa saa kurkistella läppien alle ja sekös onkin kiinnostavaa. Tosi kiva pieni kirja luettavaksi illalla, suosittelen. 

 

 

Mauri Kunnaksen kirjoja on tarkoitus kirjastosta lainata ja katsoa mitäs poika niistä tykkää. Niistä voisi saada vaikka itsekin jotain irti, samoin kuin muumikirjoista. Jos teillä on tiedossa hauskoja kuvakirjoja lapsille, joissa olisi kiinnostavaa luettavaa aikuisellekin, suosituksia otetaan vastaan! 😄

Aleksis Kiven päivästä kun on kyse ja lastenkirjoista puhe, niin voin suositella Mauri kunnaksen Seitsemän koiraveljestä! Niin hauska versio suomalaisesta klassikosta. Pitää yrittää tehdä paluuta myös oman lukemisen pariin tässä, kun aikaa alkaa taas löytymään sen verran.

Kurkkaa myös nämä:

3 Kommenttia

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Olipa mukavaa lukea iloisia ja muutosrikkaita kuulumisiasi!! Elämällä on tapana asettua uusiin uomiinsa.

  Pikku-Leossa on selvästi lukija-ainesta. Meillä on luettu sekä lapsille että lapsenlapsille pienestä pitäen ja samoin ovat puolestaan tehneet lastenlasten vanhemmat vauvasta alkaen. Lopputulos on se, että kaikki lukevat edelleen nyt jo aikuisina ja loput teineinä, eivätkä kenellekään äidinkieli ja myöhemmät esseet tutkielmineen ole tuottaneet vaikeuksia. Kenellä on sana hallussa on aina vahvoilla.
  Ihan pikkuisina oli vain se ongelma, että heille kätösiin annetut kirjat tulivat kirjaimellisesti makustelluiksi. Mauri Kunnas on ollut suosikki ja nythän on runsaasti kauniin värikkäitä kuvakirjoja tarjolla.
  Toinen jaettu hauska on musiikin maailmaan johdattaminen ja yhdessä lauleskeleminen; tulevat hämähämähäkit ja jänöjussit tutuiksi ja kiinnostus musiikkia kohtaan alkaa itää kasvaakseen yhdeksi elämän iloista ja nautinnoista.

  Kaunista ja onnellista loppusyksiä, nauttikaa täysillä vauva- ja pienokaisajoista, sillä jottei totuus unhettuisi, yht'äkkiä ja salaa nuo velikullat viskovat omia viisikymppisiään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Kiva kuulla että teillä lukuhetket tuli jäädäkseen, toivottavasti meilläkin. :D Värikkäistä kuvakirjoista meillä kyllä tykätään.

   Poista