Taaperon loputtoman riemun kirjat

by - toukokuuta 01, 2023

Millaisia kirjoja 11kk ikäinen taapero rakastaa? Jos etsit kivaa luettavaa pikkuiselle, niin tässä on pari kirjavinkkiä, joiden äärellä meillä päin on viihdytty mainiosti.

Kirjoja joissa on peili. 

Kuten tämä Emily Snapen värikäs kirja Hei, kuka se siellä  - Viidakossa (WSOY), jossa tutustutaan viidakon eläimiin ja kurkitaan peilistä. Tämä lainattiin kirjastosta.


Luukkukirjoja. 

Näitä meillä on ollut monia, joista poika on tykännyt, mutta ehkä erityisesti näistä pienistä Ensimmäiset sanani & Pieni kirjani -kirjoista, joissa luukut on helppo avata ja ne ovat vankkaa tekoa, ettei heti repeä. Meillä on omasta takaa näitä kaksi. Tämä Jessica Gibsonin Ensimmäiset sanat - Hauvat (Gummerus) lainattiin kirjastosta.

 

Kosketuskirjoja joissa on erilaisia pintoja. 

Tämä Oppi&Ilo -sarjaan kuuluva Mikko Hiltusen kirja Eläinystävät (Sanoma Pro) on ollut hauska. Kirjassa on erilaisia eläimiä, joiden turkkia pääsee silittelemään. Samantyylisiä kirjoja ovat myös samaan sarjaan kuuluvat Älä kutita possua ja Älä kutita virtahepoa, jotka ovat sekä kosketus- että äänikirjoja.

Kirjoja joista lähtee ääntä (tietenkin). 

Leo sai mummoltaan lahjaksi tällaisen viidakkoaiheisen kirjan, jonka alareunasta voi painella nappeja ja kuunnella eläinten ääniä. On ollut myös tykätty. Tämä on Nick Acklandin Ssh! (Tactic Games).

Lisäksi täällä tykätään katsella kirjoja, joissa on valokuvia esim. eläimistä. Ne ei ehkä aikuisen mielessä ole se ensimmäinen valinta, kun on niin paljon värikkäitä ja söpöjä kuvakirjojakin tarjolla. Mutta niiden uudelleenlukupotentiaali on suuri ja ainakin Leo viihtyy niitä selailemassa yllättävän kauan. Eläinten ääniä on hauska matkia ja kuvia voi tuijotella pitkäänkin. Näitä meiltä löytyy paljon, koska ollaan saatu kasoittain kirjoja sukulaisilta ja ystäviltä. Myös kirjastojen poistomyynneistä lasten valokuvallisia katselukirjoja löytyy yllättävän usein.

***

Oikein mukavaa vappua kaikille! 💚🎈

Kurkkaa myös nämä:

0 Kommenttia