Sarah J. Maas: Maan ja veren huone (Crescent City #1)

 

Tätä Sarah J. Maasin uutuutta odotin kuin kuuta nousevaa, joten oli tosi kiva saada tämä arvostelukappaleena kustantamolta! ❤ Lukeminen valitettavasti vain venyi turhan pitkäksi milloin minkäkin ongelman ja hankaluuden vuoksi, niitä on kyllä tässä riittänyt viime aikoina... Mutta nyt tämä järkäle on luettu, ja olihan tämä koukuttava! Vauhdikas juoni todella tempaisi mukaansa ja sai ajatukset hetkeksi ohjautumaan muualle ikävistä asioista. Sehän kirjallisuudessa hienoa onkin. 😊 

Olen lukenut Maasilta aiemmin Valtakunta-kirjasarjan, josta tykkäsin paljon. Yritin myös aloittaa Lasipalatsi-sarjan ekaa osaa, mutta en vain tykännyt siitä yhtään, joten se jäi kesken. Tämä kirja aloittaa selkeästi erilaisen kirjasarjan kuin kumpikaan noista.

Takakannesta:

Fantasiakirjallisuuden supertähden eeppinen ja hekumallinen uusi sarja alkaa
 
Bryce Quinlanin elämä oli täydellistä. Päivät hän paiski töitä ja yöt juhli rankasti. Sitten demoni murhasi hänen lähimmät ystävänsä.
Kun samankaltaiset murhat alkavat toistua, Bryce ymmärtää jonkun janoavan hänen vertaan. Hän on kuitenkin päättänyt kostaa ystäviensä kuoleman hinnalla millä hyvänsä. Avukseen Bryce saa poliisivoimille työskentelevän Hunt Athalarin, langenneen enkelin, jolle on tarjottu vapautta vastineeksi tapauksen ratkaisusta.
Kaivautuessaan syvälle Lunathionin synkimpiin salaisuuksiin Bryce ja Hunt törmäävät totuuteen, joka uhkaa koko kaupunkia. Apunaan heillä on vain toisensa, kun maailma heidän ympärillään suistuu kaaokseen.

Jos tykkäät paranormaalista romantiikasta, murhamysteereistä ja fantasiasta - tämä on ehdottomasti oikea kirja sinulle. Uuteen fantasiamaailmaan historioineen, olentoineen ja maailmanjärjestyksineen kestää aina hetken asettua, mutta alun hämmennyksen ja tietotulvan kun kestää, niin sinne on oikeinkin kiva uppoutua. Tässä on todella mukaansatempaava ja koukuttava juoni heti alusta alkaen synkkine murhatutkimuksineen.

Tässä on freesin tuntuinen maailma, joka toisaalta vaikuttaa urbaanilta ja dystooppiselta, ja toisaalta taas ihanan perinteiseltä fantasialta - hyvän ja pahan taistelu on teema, joka ei koskaan vanhene. On haltioita, keijuja, enkeleitä, demoneja... 

Kirjan henkilöhahmot ovat tarpeeksi mielenkiintoisia - vaikka välillä nousi mielen perukoille kysymys, että onko kaikkien pakko olla toinen toistaan kauniimpia ja komeampia yliluonnollisine kurveineen ja lihaksineen? Voisko joku olla suht. tavis (tai edes vähän epätäydellinen) paranormaalin romantiikan maailmassakin. 😅 Mulle tuli yhtäkkiä ähky näiden ulkonäkökuvausten kanssa. Myöskään överi biletys ja huumeiden vetäminen, ns sex, drugs & rock'n roll meininki ei ole aihe, josta tykkään ihan hirveästi lukea, mutta onneksi kirjassa on paljon muutakin, ettei nuo kohtaukset vieneet ihan kaikkea happea.

Tästä kirjasta tuli vahvasti mieleen Kresley Colen Immortals After Dark kirjasarja, joten jos tykästyt tähän, suosittelen tutustumaan siihenkin.

★★★½

Sarah J. Maas: Maan ja veren huone 

Crescent City #1

Gummerus, 2023. 969 s.

Saatu kustantajalta arvostelukappaleena.

Helmet-lukuhaaste 2023 kohta 42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa

Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Oi rakastuin tähän Maasin uuteen sarjan avaukseen! Vaikka olihan se minustakin aika surkuhupaisaa että kaikki olivat niin kauniita ja erityislaatuisia xD Pitääkin tutustua tuohon Immortals after dark-sarjaan, jos se kerran on saman tyyppinen :)

    VastaaPoista
  2. Jonku verran kiinnostaa. En oo Maasilta vielä lukenu mitään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit