Sini Helminen: Hurme

 

Luettiin Lauran kanssa lukupiirikirjana Sini Helmisen Hurme, joka aloittaa urbaania fantasiaa ja kauhua sekoittavan Lujaverinen-trilogian. Tämä kuulosti päällisin puolin juuri sellaiselta kirjalta, josta tykkäisin. On mytologiaa, kauhua, ripaus romantiikkaa... Mikä voisi mennä pieleen? Lupaavan alun jälkeen tarina kuitenkin latistui aika pahasti mun makuun ja jätti jälkeensä lähinnä lievän ärtymyksen.

Takakannesta: 

Kuinka pieleen treffit ovat menneet, jos toinen alkaa niiden jälkeen kirjaimellisesti ghostata?

Seela muuttaa opiskelemaan Helsinkiin ja majoittuu enonsa hautaustoimiston yläkertaan. Opiskelujen ohella hänen pitäisi autella hautauspalveluissa, mutta vainajat eivät ole niin säyseitä asiakkaita kuin hän oli toivonut. Kuolettavan katastrofaalisesti päättyneiden Tinder-treffien jälkeen Seelan elämää sotkevat vielä kummitteleva deitti ja alusvaatelaatikon kätköihin päätynyt huumepussi.

Luennoilla Seela ei pysty pitämään silmiään irti salaperäisestä Hallasta, joka saa hänen sisuksensa veteläksi, vaikka lähestymisyrityksiä seuraakin kylmä vastaanotto. Salaisuudet eivät kuitenkaan tahdo pysyä pimennossa, eikä Seelan menneisyys haudassaan.

 

Yritin kovasti pohtia, että miksi en oikeen tykästynyt tähän kirjaan, ja tulin siihen lopputulokseen, että vaikka tässä on vähän kaikkea, mitään ei ollut tarpeeksi. Henkilöhahmot, vaikka alkuun kiinnostavat, jäivätkin pinnallisiksi, mytologia jäi jotenkin ohueksi, romanttinen juoni oli enemmänkin ärsyttävä (lähinnä Seelan uskomattoman itsekkään asenteen takia, joka jurppi minua suunnattomasti). 

Kuten sanoin Laurallekin, yleensä kun tulee luettua fantasiaa tai paranormaalia romantiikkaa, tulee sellainen fiilis, että haluaa oikein uppoutua kirjan maailmaan ja unohtaa kaiken muun vähäksi aikaa. Tästä tarinasta puuttui se. Ehkä tämän kirjan lukeminen vain osui sellaiseen aikaan, kun olisin kaivannut juuri sellaista fantasiaa. Joku toinen lukukerta voisi olla erilainen, sellaista lukeminen välillä on.

Positiivisena loppumainintana voin sanoa, että tämä oli erittäin nopealukuinen ja Darth Mau on huippu nimi kissalle. 😸

Tämä on ensimmäinen kirja, jonka olen lukenut Helmiseltä, mutta vaikka en tästä tykännyt, aion silti lukea häneltä muutakin. Väkiveriset-sarja on keikkunut lukulistallani jo pitkään. Enhän esimerkiksi tykännyt Sarah J. Maasin Lasipalatsi-kirjoistakaan, mutta Valtakunta-sarja taas on yksiä mun lemppareita. Ei sitä koskaan tiedä!

★★

Sini Helminen: Hurme 

Lujaveriset #1

Myllylahti, 2021. 324 s. 

Lainattu kirjastosta.

Lisää luettavaa:

Kommentit

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit