Britney Spears: Nainen minussa

 

Britneyn elämäkerta tuli vastaan BookBeattia selaillessa, ja päähänpistona tarttuin tähän ilman sen kummempia odotuksia. Britneyn musiikki on tietenkin minulle erittäin tuttua, ysärin lapsi kun olen. Muuten tiesin Britneystä sen mitä lööpeissä on aikoinaan ollut. Ja sen, että hän joutui isänsä holhoukseen pitkäksi aikaa. Se minua kaikista eniten kiinnostikin: miten hän joutui tähän holhoukseen ja miten hän pääsi siitä pois.

Tässä kirjassa Britney käy läpi elämänsä käännekohtia lapsuudesta tähän päivään, avaa tapahtumia surullisenkuuluisten uutisotsikoiden takaa ja puhuu suunsa puhtaaksi hyväksikäyttävästä lähipiiristään. 

Aluksi minua häiritsi kirjan pinnallisuus: Alussa Britney puhuu paljon ulkonäöstä ja kuvailee yksityiskohtaisesti käyttämiään asuja, kertaa kuuluisia esiintymisiään ja hehkuttaa muita julkkiksia... Sitten ymmärsin, että ehkä kyse on enemmänkin siitä, että Britney kuulostaa paljon nuoremmalta kuin mitä on: melkein teini-ikäiseltä. Ja onko se ihmekään? Loppua kohti kirjan sävy synkkenee ja puhe on suoraa.

Tästä kirjasta tuli sellainen olo, että Britney on saanut vihdoin kertoa oman puolensa tarinastaan, ja haluaa kertoa kaiken, kainostelematta sen kummemmin, välittämättä siitä, miltä muitten silmissä näyttää. Ja olihan tämä silmiä avaava, raivostuttava, koskettava, järkyttävä, välillä oli vähän huumoriakin mukana. Britneyn raastava kokemus äitiydestä todella kosketti minua syvästi. 

Eniten mieltä jäi nakertamaan kysymys: miten tällaista voi nykyaikana tapahtua ja vielä kaikkien silmien edessä? Tsiisus, onneksi Britney on vapaa holhouksesta.

Lopulta tykkäsin tästä, vaikka alkuun meinasin vähän ärsyyntyä. Suosittelen! Tämä oli todella nopealukuinen elämäkerta. 

★★★½

Britney Spears: Nainen minussa

Johnny Kniga, 2023. Kesto 5 h 52 min, Lukija: Anniina Piiparinen

Kuunnetu BookBeatista.

Lisää luettavaa:

Kommentit

Blogin luetuimmat tekstit