Historiallista romantiikkaa ja vampyyreja

Hei taas! Vaikka en ole tänne pariin kuukauteen postaillut, niin on sitä silti jotain tullut luettua! Ajattelin että kertoisin tässä lyhyesti niistä kirjoista, mitä ollaan Lauran kanssa luettu meidän kahden hengen lukupiirissä. 😊

 

Satu Tähtinen: Lordi D ja muita seurapiirisalaisuuksia

Otava, 2024. 301 s. Lainattu kirjastosta.

"Kuuma, romanttinen herkku Bridgerton-faneille aloittaa 1800-luvun Lontooseen sijoittuvan sarjan uudelta kotimaiselta viihdetähdeltä."

Olipas tämä ihanan romanttinen ja 1800-lukulainen romaani. Päähenkilö Josephina on sellainen maanläheinen ja lujatahtoinen persoona, jonka perspektiivistä tarinaa on mukava seurata. Kirjassa on monta hyvää päähenkilöä, paljon juonenkiemuroita ja tietysti romantiikkaa - mutta ei överisti. Vaikka tästä tulee Bridgerton mieleen, niin ihan niin ylitsevuotavan siirappinen tämä ei ole.

Tykkäsin paljon! Jatko-osia odotellessa. 😍Victor Dixen: Pimeyden hovi (Vampyria #1)

Otava, 2024. 461 s. Lainattu kirjastosta.

"Veri tahrii Versaillesin palatsin kullanhohteen. Huikea fantasiatrilogia alkaa."

Tässä paranormaalissa ja vaihtoehtohistoriallisessa maailmassa Aurinkokuningas on muutettu vampyyriksi 1700-luvulla ja tämä on siitä lähtien pitänyt Vampyriaa tiukasti vallassaan. Ihmiset ovat tässä vampyyrien hallitsemassa maailmassa kastin alimpia. 

Päähenkilö, 17-vuotias ihminen nimeltä Jeanne, lähtee kohtaamansa tragedian jälkeen kostoretkelle Versaillesin palatsiin, ja näitä edesottamuksia kirjassa sitten seurataan. 

Tarinassa oli paljon kiinnostavia elementtejä, kuten synkkä maailma uusine maailmanjärjestyksineen ja pelottavine olentoineen. Koen kuitenkin että iso miinus tulee siitä, että en tykännyt juuri mistään hahmosta, varsinkaan Jeannesta. 😬 Olisin kaivannut myös enemmän tapahtumia palatsin ulkopuolelta. 

Ehkä kuitenkin sen verran kiinnostaa tietää tuosta maailmasta, että haluan lukea jatko-osankin. 

 

Hester Musson: Finton Hallin arvoitus

Minerva, 2024. 381 s. Lainattu kirjastosta.

"Viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva mysteeriromaani täynnä yllätyksiä."

Nuori palvelijatar Harriet saa pestin syrjäisestä kartanosta, ja joutuu äkkiä keskelle juonittelua ja monimutkaisia ihmissuhteita. Kartanon väki vaikuttaa oudolta, varsinkin rouva, jonka mielentila ailahtelee arvaamattomasti milloin mihinkin suuntaan. Kartanossa ei ole kaikki kohdillaan, ja mysteerin auetessa Harrietin elämä muuttuu. 

Tämä oli kiehtova mysteeri viktoriaanisessa Lontoossa. Kartano on oudolla tavalla kammottava, palvelusväki ja isäntäväki salailevia ja outoja. Sitä haluaa luonnollisesti tietää mihin tarina on menossa ja mitä kartanossa on tapahtunut. Tämä oli ihan hyvä kirja, mutta ei nyt mun suosikiksi noussut.


Julie Berry: Kunnes kerron totuuden

Tammi, 2014. 288 s. Lainattu kirjastosta.

"Hypnoottisen jännittävä rakkaustarina, trilleri ja kidnappausdraama."
On tapahtunut hirvittävä rikos, jossa nuori tyttö on kuollut ja toinen palannut kotiin kieli leikattuna. Mitä heille tapahtui ja kuka on syyllinen? Sitä mysteeria tässä kirjassa avataan. Judith on ainoa joka tietää totuuden, mutta hän ei osaa sitä kenellekkään kertoa. 

Tämä kirja on kokoelma päiväkirjamerkintöjä, joissa Judith kuvaa kokemuksiaan rakkauden kautta. Melkein kaikissa kirjoituksissa kohteena on Lucas, Judithin ihastus ennen kuin kaikki meni pahasti pieleen. Päiväkirjan sivuilla Judith on täynnä rakkautta, surua, vihaa, muistoja ja kaipautta, mutta ulospäin näyttäytyy mykkä tyttö, joka on ehkä kyläläisten mielestä outolintu.

Tämäkin on selkeästi johonkin historiaan sijoittuva romaani, mutta en ihan varma ole että mihin ajankohtaan. Tunnelma on ehkä 1700- tai 1800-lukulainen, kun hevosella mennään paikasta toiseen. 

Tämä oli aivan ihana kirja synkästä teemasta huolimatta! Kirjan henkilöt, Judithin ajatukset ja kuvaelmat tapahtumista, hiljaa kytevä romanssi... Suosittelen! 

***

Tällaista on tullut luettua! Oletteko te lukeneet näitä ja mitä itse tykkäsitte? 

Ihan lämmin ilma tänään Oulussa! Kesä on täällä! 😎💚

Kommentit