Jumalattomat (tv-sarja 2017)


Netflix original - 2017 - 7 jaksoa

Parin viikon kesäloman myötä oli taas aikaa palata Netflixin äärelle. Ulkona on ollut suurimmaksi osaksi onneksi kylmää ja sateista, joten ei ole tuntunut ollenkaan pahalta lorvailla täällä sisällä suurimman osan ajasta.

Sain katsottua Jessica Jonesin toisen tuottarin, mikä ei kyllä ollut yhtä hyvä kuin eka, mutta koukuttava kuitenkin. Samaa sanoisin myös 13 Reason's Why -sarjan tokasta tuottarista, joka oli tosin huomattavasti huonompi kuin eka... Anyways. Kaipailin näiden jälkeen muutakin katseltavaa, ja olen todennut minisarjat oikein hyväksi ajanvietteeksi, joten laitoin päälle tämän Jumalattomat (Godless) minisarjan.

Sarja ajoittuu 1880-luvulle, ja siinä seurataan väkivaltaista rikollisjengiä, joka jahtaa ryöstösaaliin kanssa karannutta Roy Goodea. Jahti vie heidät pieneen, kaivostoiminnan ympärille muotoutuneeseen La Bellen kylään, jonka asukkaat koostuvat suurimmaksi osaksi naisista, johtuen kylää kohdanneesta pahasta kaivosonnettomuudesta.

Asetelma on mielenkiintoinen, ja kylän henkilöt mukavan monipuolisia persoonia. Sarjassa keskitytään suurimmaksi osaksi Roy Goodeen ja häntä jahtaavan jengin pomoon Frank Griffiniin, sekä kyläläisistä sheriffiin ja sheriffin siskon elämään, kuten myös kauempana kylästä asustavan Alicen elämään. Tykkäsin sarjasta ja sen tiiviistä tunnelmasta, mutta olisin halunnut tutustua enemmän myös muiden asukkaiden taustoihin. Sarja kaipasi vähän enemmän lihaa luiden ympärille niin sanotusti, ja muutkin asukkaat vaikuttivat ihan mielenkiintoisilta, mutta valitettavasti heihin ei syvennytty juuri ollenkaan. Tuntuu melkein, että tarina olisi ollut mielenkiintoisempi, jos rikollisjengi-juoni olisi ollut pieni sivujuoni, ja sen sijaan olisi keskitytty kertomaan siitä miten asukkaat rakentavat elämäänsä ja kyläänsä uudelleen onnettomuuden jälkeen.

Näyttelijävalinnat olivat oikein hyviä, mutta etenkin sheriffin siskoa näytelleen Merrit Weverin ja Frank Griffiniä esittäneen Jeff Danielsin suoritukset jäivät positiivisesti mieleeni. Michelle Dockeryn yksi-ilmeinen roolisuoritus Alicena taas ei vakuuttanut. Lyhyesti sanottuna, jäi vähän nakertamaan se, että tällä (hyvällä) sarjalla olisi ollut pontentiaalia enempäänkin, mutta jostain syystä se päätettiin jättää käyttämättä.

Jos tykkäsit sellaisista sarjoista kuin Deadwood, Hatfields & McCoys ja niin edelleen, joissa keskitytään Pohjois-Amerikan uudisasukkaiden perustamien kylien elämään 1600-1800-lukujen aikoihin, suosittelen tsekkaamaan tämänkin.

Kommentit