maanantai 7. tammikuuta 2019

Miten meni vuosi 2018?


Näin lukemisen osalta siis. Minua vaivasi koko viime vuoden jonkin sortin keskittymiskyvyn puute ja väsymys. Monesti lukemisessa tuli uni vastaan, tai sitten se klassinen "luin monta sivua enkä muista niistä mitään" -hetki. Luin vähiten mitä olen ikinä lukenut, mutta ei se mittään. Aina niihin kirjoihin ehtii tarttua myöhemminkin. Kuten vaikka tänä vuonna.

Tuli sitä muutama helmikin vastaan:

Mieleenpainuvin ja säväyttävin lukukokemus viime vuodelta oli Ayaan Hirsi Alin elämäkerta Pakomatkalla. Lukemisesta on kulunut melkein vuosi jo aikaa, mutta kirja on tuoreena mielessä edelleen.

Jim Kayn kuvittama Harry Potter ja Azkabanin vanki oli myös aivan mahtava! Kaikki Kayn kuvittamat Potterit ovat olleet hyviä, mutta Azkabanin vanki on minun lemppari kirja koko sarjasta, joten sen lukeminen kuvitettuna oli erityinen kokemus.

Luin yhteensä 13 kirjaa viime vuonna, joiden joukossa on muutama satukirja, tietokirja, romaani ja runokirja. Aloitin lukemaan about miljoonaa ja yhtä kirjaa, mutta syystä tai toisesta ne jäi aina kesken.

Mihin haluan sitten suunnata katseen vuonna 2019?

Tällä hetkellä kiinnostusta olisi tutustua enemmän suomalaiseen kirjallisuuteen. Minulla on kiikarissa sellaisia nimiä kuten Laila Hietamies, Mika Waltari, Väinö Linna, Enni Mustonen... Suositelkaahan siis hyviä suomalaisia historiallisia romaaneja (ei tarvi olla yllä mainituilta kirjailijoilta). :)

Haluan myös ohjautua vähän takaisin niiden kirjojen pariin, joita rakastan lukea eniten: nimittäin fantasian ja historiallisten romaanien. Viime vuoden ongelma oli osittain sitäkin, että valitsin luettavaksi sellaista kirjallisuutta, joka oli oman mukavuusalueen ulkopuolelta niin, koska halusin laajentaa omaa lukupiiriä tutustumalla erilaiseen kirjallisuuteen. Sitä haluan siis tehdä edelleen, mutta pienemmässä määrin.

Taidan pysyä myös erossa lukuhaasteista tänä vuonna, sillä viime vuonna ne meni ihan mönkään. En saanut niistä sellaista pontta lukemiseen mitä olisin halunnut, vaan kävi vähän päin vastoin.

Se hyvä puoli blogin kirjoittamisessa on, että saa katsoa taaksepäin luettuihin kirjoihin. Monen olisin nimittäin unohtanut jo noista kolmestatoista, jos en olisi niitä tänne rustannut. Se kun on sama pää kesät talvet.


4 kommenttia:

 1. Antoisaa lukuvuotta 2019 sinulle! Kiva kun suomalainen kirjallisuus kiinnostaa. Noista kaikista mainitsemistasi kirjailijoista pidän kovasti. Lisäksi Kaari Utriolla on muutama hyvä historiallinen romaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :) Kaari Utriolta olen pari kirjaa joskus lukenutkin, hyviä ovat olleet.

   Poista
 2. Jos haluat osallistua haasteeseen, ni mun blogissa on 12 kohdan haaste. :D

  Onneksi kirjat ei tästä maailmasta katoa, vaikka aina ei oiskaan inspiraatiota lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :) Pitää käydä vilkasemassa sun haastetta. Koin viime vuonna nuo lukuhaasteet vähän ahdistavina, niin voi olla että ne jää tänä vuonna välistä. Katsotaan!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...