Uusia kirjahyllyn asukkeja

Viime aikoina kirjahyllyni on saanut uusia tulokkaita, joista olen hyvin iloinen. Toivottavasti nämä tulee myös luetuiksi, eivätkä jää vain hyllynlämmittäjiksi. 😅 Tänä vuonna kirjoja on tullut ostettua vähemmän kuin yleensä, johtuen lähinnä siitä, että kirppareita ei ole tullut kierreltyä yhtä intohimoisesti kuin ennen. Niistä olen suurimman osan kirjalöydöistäni yleensä tehnyt.



Aloitan ihan ihka oikeasta kirjakaupasta ostamallani romaanilla, joka on kutkuttanut minua jo siitä asti kun se ilmestyi: Nimittäin Jim Kayn kuvittama Harry Potter ja viisasten kivi! Vannoutuneena Potter-fanina nolottaa myöntää, että omistan vain yhden Potterin, ja sekin on mitä on... kirjoitin siitä täällä. Tästä siis alkaa Pottereiden kerääminen kirjahyllyyn! Tänä syksynä ilmestyi jo Kayn kuvittama Liekehtivä pikari, joten aika nopsaa tahtia saisi poimittua jo neljä ekaa kirjaa. Seuraavia osia täytyykin sitten odotella vähän pidempään.

Viisasten kivi on tullut luettua niin monta kertaa, että olen pudonnut jo laskuista. Kay toi pottereiden lukemiseen jotain uutta ja ihanaa, ja siksi haluankin kerätä juuri nämä versiot omaan hyllyyni.



Kirpputorilta mukaani tarttui rakastettu lastenkirjallisuuden klassikko A. A. Milnen Nalle Puh. Nalle Puh on tietysti hahmona jäänyt lapsuudesta vahvasti mieleen, kuten myös kirjan muut hahmot Nasu, Ihaa, Tikru ja Risto Reipas... Veikkaan tosin, että nämä ovat muistissa ennemmin kirjasta tehdyn piirretyn perusteella, kuin itse kirjasta (en muista olenko koskaan lukenut tätä kannesta kanteen).



Sain ystävältä synttärilahjaksi mielenkiintoisen teoksen muinaisen Japanin naiskohtaloista: Auringonjumalattaren tyttäret by Raisa Porrasmaa (Atena 2019). Japanilaista kulttuuria ja historian varjoihin jääneitä naiskohtaloita... Kuulostaa mielenkiintoiselta yhdistelmältä. Tämä on uutuus tältä vuodelta, joka kieltämättä jäi itseltä pimentoon katalogeja selaillessa. Onneksi se nyt löytyy omasta hyllystä, joten eiköhän siihen tule tutustuttua pikimmiten.

Olen miettinyt jo jonkin aikaa, että ottaisin tavaksi käydä palkkapäivän kunniaksi kirjakaupassa ja aikuisten oikeasti ostaisin jotain, ihan omaksi iloksi. Yleensä kyllä kierrän kirjakauppoja, mutta en juuri koskaan raaski ostaa mitään, koska eihän ne uutuuskirjat mistään halvimmasta päästä ole... Sen sijaan löytöjä tulee tosiaan tehtyä kirppareilta, joita aion tietysti jatkossakin kierrellä kirjalöytöjen toivossa. Jospa pottereiden keräilystä innostuisin enemmänkin ja jatkaisin kirjakauppakirjojen ostamista. Esimerkiksi Outlanderit voisi olla seuraava kerättävä kirjasarja. 😍

Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Hyviä hankintoja ja ihanaa, että hyllyssäsi on tilaa! Itsensä palkitseminen on mainio ja kannatettava tapa. Sitäpaitsi kyllähän taloon aina lisähyllymetrejä mahtuu, jos hyvää tahtoa riittää;)

    Yhden Potterin olen lukenut, ei ollut ihan ominta näillä kokemuslisillä, mutta sen sijaan ilokseni 11-vuotias pojantytär on pistellyt ahmien menemään koko sarjan.
    Nalle Puh kavereineen on ihastuttavaa ja ikiaikaista luettavaa, johon ei ajan hammaskaan ole iskenyt.
    Mutta tuo japanilainen alkoi kovasti kiinnostaa, Japanin kulttuuri on kiehtovaa ja maan naisista historioineen kertovaan en ole aiemmin törmännyt, joten kiitos vinkistä, varaukseen meni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä tilaa aina jostain löytyy lisää, totta on. :) (Haaveissa on tietenkin ihan oma talo, jossa on huone pelkille kirjoille, mutta vielä ei olla siellä asti... ':D)

      Minäkin luen pottereita nyt uudelleen Kayn ansioista, mutta tosiaan nuoruudessa ne tuli luettua niin moneen kertaan, että ne ovat kyllä jääneet mieleen pysyvästi.

      Kiva että löysit kiinnostavaa luettavaa!

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit