The Witcher (tv-sarja 2019 - )



 
Oi että, vihdoin kahden vuoden odottelu on ohi ja sai rauhassa istua bingewatchaamaan tämän sarjan. Eikä todellakaan ollut pettymys! The Witcher perustuu puolalaisen Andrzej Sapkowskin Noituri-romaaneihin, joista olen tähän mennessä lukenut kolme ensimmäistä (neljännes kohta luettu...) Lisäksi vaikutteita on ilmeisesti otettu (etenkin visuaalisuudessa, jos olen oikein ymmärtänyt) Witcher-peleistä.

Minulle tärkeää oli, kuten yleensä kirjoihin perustuvissa sarjoissa, että romaanien tunnelma ja henki saataisiin välitettyä tv-ruudun kautta. Eli, että sarja tehtäisiin lähdemateriaalia kunnioittavasti, vaikka ymmärrän, että kyseessä on kaksi täysin eri taidemuotoa, ja tv-sarjoista ei voi ikinä saada kaikkea mitä kirjasta saa (tai päinvastoin). Siinä mielessä tässä on onnistuttu hyvin. Oli synkkää metsää, pikkusia kyläpahasia ja kapakoita, luuttua soitteleva Valvatti, sotaista porukkaa puolin ja toisin...

Lyhyesti sanottuna sarja kertoo noituri Geraltista, joka metsästää erinäisiä hirviöitä palkkiota vastaan. Noiturit ovat taikuuden avulla luotuja mutantteja, joita ei ole enää kovin montaa jäljellä. The Witcherin maailma edustaa keskiaikaistyylistä fantasiaa, jonka hirviöt ja olennot ovat saaneet vahvasti vaikutteita slaavilaisesta mytologiasta.

Sarjassa seurataan kolmea päähenkilöä: Geralt Rivialasta, prinsessa Ciriä ja velho Yenneferiä. Etenkin sarjan alussa liikutaan eri aikajanoilla, kun tutustutaan kaikkien taustatarinaan. Se on mielestäni oikein toimiva ratkaisu, sillä Yennefer ja Ciri ovat olennainen osa myös Geraltin tarinaa, ja olisi ollut aika tylsää seurata vain Geraltia ensimmäisellä kaudella. Kirjoissa nimittäin Yennefer ja Ciri tulevat paljon myöhemmin mukaan. Alussa minusta tuntui, että aikajanojen toteutuksen olisi voinut tehdä paljon paremmin, mutta loppua kohden palaset loksahtelivat niin hyvin paikoilleen, että muutin mieleni.

Minusta roolitukset meni nappiin pääroolien osalta ainakin. Henry Cavill sopii Geraltin rooliin mainiosti. Geraltista olen tykännyt aina, minusta hän on jokseenkin sympaattinen, vaikka metsästääkin hirviöitä ja käy milloin mitäkin taisteluita. Romaaneissa Yennefer on jotenkin ärsyttävä minun mielestä, mutta sarjassa hän oli ihan mukiinmenevä hahmo. Toivottavasti tulevilla kausilla henkilöhahmoihin syvennytään vielä entistä enemmän.

Suosittelen kaikille fantasian ystäville!

Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Tämä oli loistava! En ole lukenut yhtään näitä kirjoja, mutta tuon ensimmäisen kauden nähtyäni iski fanitus, joten ehkäpä luen joskus kirjatkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Onhan tässä vielä pitkä odotus toiseen kauteen, niin siinä olis hyvä väli tutustua kirjoihinkin x)

      Poista
  2. Saattaa olla, että minäkin innostun vielä kokeilemaan romaanina... Minuun teki ainakin suuren vaikutuksen, kun poikani osti Witcher (joku järjestystysnumero tähän perään ehkä?) -pelin ja oli aivan häikäistynyt siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! :)

      Witcher-pelit on kyllä olleet huippusuosittuja, ilmeisesti etenkin se Witcher 3. Sen enempää en niistä peleistä sitten tiedä... :')

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit