Fantasia Book Tag

by - lokakuuta 04, 2021

Löysin hauskan book tagin Zezee with books -blogista, jonka vapaasti tähän suomensin. Fantasia on genre, jota ehkä kaikista eniten tulee luettua, joten näitä kysymyksiä oli hauska pohtia. Tietysti mieleen nousee ensimmäisenä ne kaikista viimesimpänä luetut kirjat, mutta koitin kaivella muistin pohjukoista näihin parhaat vastaukset. 😅

Kuva: Pixabay: Stefan Keller

Mikä on pisin fantasiakirjasarja, jonka olet koskaan lukenut?

Tähän on pakko sanoa, että joko J. R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta tai Kresley Colen viihdyttävä paranormaali kirjasarja Immortals After Dark.

Suosikki fantasiapaikka/maailma. 

Tähän on niiiin monta vastausta... Muumilaakso. 💜❤ 

Ja tietysti Tylypahka. Ja Tylyaho. 

Mieleen nousee myös A Court of Thorns and Roses -kirjasarjan Yön valtakuntaan kuuluva piilotettu, sodan kauhuilta säästynyt kaupunki Velaris, jossa tähdet loistavat taivaalla, ilma on viileää ja kaupunki on täynnä elämää.

Ja sitten on tietysti Narnia ja Keski-Maa...

Lukuunottamatta Harry Potteria, mikä on sinun suosikki fantasiakirja/kirjasarja?

Varmaankin uudeksi suosikiksi on noussut Sarah J. Maasin A Court of Thorns and Roses. Nyt olen myös ihastunut Immortals After Dark -sarjaan. Tykkään myös Jeaniene Frostin Night Huntress -kirjoista paljon. Ja tietenkin aina pitää mainita Taru sormusten herrasta.

Minkä fantasiakirjan toivoisit olevan suositumpi?

Anu Holopaisen Pohjoistuulen jälkeläiset on oma nuoruuden lemppari kirjatrilogia, jonka toivoisin olevan suositumpi.

Suosikki pahis?

Immortals After Darkin Lothaire on sellainen pahis jota haluaa vihata, mutta ei mitenkään pysty. Synkkä, täysin moraaliton, mutta kuivan humoristinen... Hieno hahmo!

Mikä on ensimmäinen lukemasi fantasiakirja?

Anu Holopaisen Sinisilmä, jos oikein muistan. Joko se tai Harry Potter ja Viisasten kivi.

Suosikki Harry Potter -kirja?

Azkabanin vanki! Ehdottomasti.

Lemppari myyttinen olento?

Ihmissusi. En tiedä miksi. Ja Muumimamma.

Suosikki naispäähenkilö fantasiakirjasta?

Tätä vaihtoehtojen määrää... Tykkään esimerkiksi Jeaniene Frostin Night Rebel -kirjoissa pääosaa esittävästä Veritasista. En kerro hirveästi siitä kuka/mikä hän on, sillä se on yksi yllätyksistä ekassa kirjassa Shades of Wicked. Veritas kyllä esiintyy aikaisemmissa Night Huntress kirjoissakin pienessä roolissa. Hän kuuluu vampyyrimaailman lainvartioihin ja on hyvin sydämellinen, mutta synkkä hahmo kylmäkiskoisesta ulkokuoresta huolimatta.

Suosikki miespäähenkilö?

Vaihtoehtoja on monia, mutta tykkään muun muassa Noituri-kirjojen melankolisesta Geraltista ja Shades of Magic -kirjojen antari Kellistä, heissä onkin jotain samaa keskenään.

***

Jos haluat vastailla samaan tagiin niin siitä vain! :)


Kurkkaa myös nämä:

2 Kommenttia