Viime aikoina kuunneltua

by - lokakuuta 09, 2021

Olen koukuttunut totaalisesti äänikirjoihin ja varsinkin englanninkielisiin sellaisiin. On tullut kuunneltua aika paljon kirjoja, ja sellaista tahtia, että ei ole ehtinyt tänne niistä kirjoittaa. 😅 Mulla on selkeästi vielä paranormaali romantiikka -kausi päällä. Näitä olen kuunnellut:

Jeaniene Frost: Night Huntress -kirjat

#dontjudgeabookbyitsuglycover

#lempparipariskunta

Nämä on ihan super viihdyttäviä aikuisille suunnattuja vampyyrikirjoja. Pääosassa ovat puolivampyyri Cat ja Bones, joka on palkkiometsästäjänä toimiva vampyyri. Ensimmäisessä osassa Halfway to the Grave Cat yrittää saada bonesin nirhattua, mutta tulee haukanneeksi turhan suuren palan kerralla ja päätyykin Bonesin kaappaamaksi. Bones suostuttelee Catin työskentelemään kanssaan, ja auttamaan häntä löytämään ne vampyyrit joiden perässä hän itse on, sillä ehdolla, että Bones auttaa Catia löytämään vampyyri-isänsä. Siitä lähtee heidän tarina, jota seurataan Night Huntress -kirjoissa. 

Myöhemmissä osissa sarjan sivuhahmot saavat myös omat kirjansa ja spin off -sarjansa, ja ne on ihan täyttä kultaa. Tää sarja oikeasti vain paranee edetessään. 😍 Mun lemppareita on Night Rebel -kirjat, joissa on pääosassa kirjasarjan bad boy Ian ja vampyyrimaailman lainvartija Veritas.

Näiden sävy on synkkä: selvitetään julmia murhia, metsästetään vampyyreita, pahikset on juuri sellaisia joita haluaa vihata sydämensä pohjasta, vampyyrien maailma on melko raadollinen. Jos kaipaan paranormaalia romantiikkaa pimeällä alamaailmalla, huumorilla (oikeasti näille saa nauraa 😂, varsinkin Bonesin ja Catin äidin välisille keskusteluille), hyvillä henkilöhahmoilla, draamalla, toiminnalla, intohimolla... Tartu ihmeessä näihin.

“Lucifer’s bouncing balls, Kitten, not again!
You’re not a woman, you’re the Grim Reaper with red hair!
Come on, Kitten, let’s go. Before you murder someone else."

Valitettavasti näitä kirjoja ei ole (ainakaan vielä) suomennettu. Kuuntelin nämä Storytelistä. Lukija: Tavia Gilbert. Tosi hyvä ja eläytyvä! 

Käy kurkkaamassa kirjasarja Goodreadsista.

Nalini Singh: Psy-Changeling -kirjasarja

#dontjudgeabookbyitsuglycover

Rehellisesti sanottuna tämä kirjasarja on ollut vähän on/off mulle (olen tähän mennessä kuunnellut 12 osaa...) Jotkut osat on ihan loistavia, kun taas toiset vähän latteita ja tylsiä. Mutta tää maailma ja koko konsepti on ihanan freesi.

Kirjojen maailma jakautuu karkeasti kolmeen ryhmään: Psyt, muodonmuuttajat (changeling) ja ihmiset:

On Psy-ihmiset, jotka ovat henkisiltä kyvyiltaan voimakkaita ja voivat tehdä ajatuksen voimalla erinnäisiä asioita. Vuosisadan työn tuloksena heidän uskotaan olevan täysin tunteettomia, sen on tarkoitus tehdä maailmasta turvallisempi paikka: kun ei ole tunteita, ei tapahdu vakavia rikoksiakaan. Or so they say. Psyt linkittyvät mieleltään Psy-verkkoon, josta irrottautuminen on heille hengenvaarallista.

Muodonmuuttajat taas ovat puoliksi ihmisiä ja puoliksi eläimiä, he siis pystyvät muuttamaan muotoaan halutessaan. Heissä korostuu vahvat eläimelliset vaistot, hajuaistit, kuuloaistit, fyysisyys yms. Kaksi laumaa, jota tässä erityisesti seurataan ovat susilauma ja kissaeläinlauma (joista suurin osa taitaa olla leopardeja).

Sitten on ihmiset, jotka ovat tässä yhteiskunnassa pahnan pohjimmaisia, mutta toimivat usein linkkeinä Psy ja Changeling -tyyppien välillä, koska nämä kaksi eivät tule toimeen keskenään. 

Ensimmäisessä kirjassa tutustutaan Saschaan, joka on Psy, ja Lucasiin, joka on leopardilauman johtaja. Sascha kuuluu Psyn yläluokkaan. Hän on mielestään tulossa hulluksi ja kokeekin aika rajuja oireita. Jos Psy-henkilön mieli murtuu, hänet katsotaan epätäydelliseksi ja hänellä voi olla edessään melko kurja kohtalo. Lucas taas yrittää selvittää kaappauksia ja murhia, joita on tapahtunut heidän alueellaan ja koittaa värvätä Saschan tiedonantajaksi heille. Jos vasta tapahtunutta kaappausta ei saada selvitetyksi ja tekijää kiinni, käsillä on täysi sota muodonmuuttajien ja Psyn välillä.

Tämä on paranormaalia /scifi romantiikkaa, jossa käydään myös aika pimeitä teemoja läpi. Henkilöhahmot ovat hyviä (suurimmaksi osaksi) ja joka kirjassa on pääosassa eri henkilöt, vaikka aikaisempien kirjojen hahmot ovat myös aina mukana taustalla.

“I’m possessive and I’m territorial. Can you handle that?”

Näitäkään kirjoja ei ole valitettavasti suomennettu. Kuuntelin nämä Nextorysta. Lukija: Angela Dawe. Aika tasapaksu lukija, mutta ihan ok.

Lisää näistä Goodreadsista.

Kurkkaa myös nämä:

2 Kommenttia

  1. Ihan parasta viihdettä lukia sun kirjoituksia näistä kirjoista. En usko, että ite saisin näitä luettua tai kuunneltua, mutta sää nyt vaan keep going näitten kanssa, että mää saan hyvää luettavaa! :D

    VastaaPoista