Top Ten Tuesday: Syksyn 2022 10 kiinnostavinta uutuuskirjaa

Pitkästä aikaa tuli selailtua uutuuskatalogeja (parempi myöhään kuin ei milloinkaan 😅). Päätin poimia sieltä kymmenen kirjaa, jotka kiinnostivat minua kaikista eniten. 

Jos pidät historiallisista romaaneista, romantiikasta, fantasiasta, tummanpuhuvista kirjoista... Saattaisit kiinnostua näistä. Myös lastenkirjoihin on herännyt uudenlainen mielenkiinto pojan syntymän myötä. 

 


Tommi Kinnunen: Pimeät kuut (WSOY). Pidin tosi paljon Kinnusen kirjasta Ei kertonut katuvansa, joten totta kai haluan lukea kaiken mitä herralta julkaistaan. Tässä on miljöönä 1940-luvun sodanjälkeinen suomalainen pikkukylä ja sinne muuttava opettajatar, eli kuulostaa juuri sellaiselta mistä tykkäisin. 

Charlotte McConaghy: Täällä oli susia (WSOY). Tarina kertoo biologitiimista, joka pyrkii palauttamaan sudet Skotlannin luontoon.

Ilona Tuominen: Huutoon vastaa kaiku vain (Bazar). Näin syntyjäni Lappilaisena kiinnostun aina, kun tapahtumapaikkana on tuttua ympäristöä. Tässä kirjassa vaelletaan Utsjoen maisemissa ja tutkitaan katoamismysteeriä. 

 


Nury Turkel: Ei pakotietä - Uiguurin tarina (Bazar). Turkel on nykyisin Yhdysvalloissa asuva ihmisoikeusaktivisti, joka kertoo kirjassaan Kiinan uiguuriväestön kohtalosta.

J.S. Meresmaa: Akanvirta (Osuuskumma). Tummansävyinen novellikokoelma naisten kohtaloista.

Kate Quinn: Timanttisilmä (HarperCollins) Ukrainalaisesta naisesta kuoriutuu tarkka-ampuja toisessa maailmansodassa. Perustuu tositarinaan. 

 


Lauri Lattu: Susiraja (Haamu). Taiteilija Maarit alkaa maalata suden muotokuvaa, mutta eläin hiipii ottamaan vallan Maaritin elämästä. Romaanissa liikutaan pimeissä metsissä ja mielenmaisemissa. 

J.K. Rowling & Jim Kay: Harry Potter ja feeniksin kilta - kuvitettu laitos (Tammi). Näitä keräilen omaan hyllyyni parhaani mukaan. Tosin täytyy sanoa, että tämä kansikuva ei hirveästi miellytä omaa silmää. Teksti jotenkin katoaa tuohon ärsyttävästi. 

 


Nuku hyvin, Muumipeikko (WSOY). Hyvät iltasadut ovat aina tervetulleita!

Sirkka Knuutila: Rosmariini ja kadonnut lumiukko (Avain). Toinen potentiaalinen iltasatukirja, tuntuu sopivalta varsinkin näin joulun alla. 

***

Oletko lukenut jotain näistä ja mitä tykkäsit? 😊

Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. Mulla on tuo Meresmaan Akanvirta varauksessa. Ootan kyllä lukemista!

    VastaaPoista
  2. Tuohon listaan kuuluu mielestäni Mark Sullivanin Kohti vihreää laaksoa, Sitruuna 2022. Sullivan ei tälläkään kertaa petä lukijaansa, joka pelkää Martelillan perheen puolesta evakkotaivalta Stalinin ja Hitlerin joukkojen alta vuonna 1944 Ukrainasta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit