Sivilisaatiot ennen ihmistä (Netflix 2022)

by - marraskuuta 22, 2022


Joskus blogin alkuaikoina tein postauksen Graham Hancockin kirjasta Magicians of the Gods, joka oli kyllä vaikuttava lukukokemus. Hancock on sen jälkeen julkaissut lisää kirjallisuutta, kun uusia todisteita on ilmaantunut tukemaan hänen teorioitaan. Hän on myös esiintynyt monissa podcasteissa puhumassa muinaisista sivilisaatioista, suosittelen kuuntelemaan! Hancock on hyvä puhuja, kuten monesti sellaiset ovat, jotka suhtautuvat intohimoisesti omaan työhönsä. 

Nyt Hancockilta on tullut Netflixiin kahdeksanosainen dokumenttisarja Sivilisaatiot ennen ihmistä (alkup. Ancient Apocalypse), jossa sukelletaan hänen teoriaansa siitä, että sivilisaatioita on ollut paljon aikaisemmin kuin on uskottu, mutta jokin tuhoisa tapahtuma hävitti ne, jättäen jälkeensä vain muistoja: monumentteja ja veistoksia, myyttejä ja tarinoita (muun muassa suurista tulvista). Dokumentissa vieraillaan eri puolilla maapalloa tutkimassa vanhoja rakennelmia ja arkeologisia löytöjä, jotka muuttavat käsistystä siitä, miten ja milloin ihmiskunta on kehittynyt älykkääksi sivilisaatioksi.

Tässä sarjassa näkyy mahtavia maisemia! Minua on aina kiinnostanut historia ja vanhat rakennukset ja rakennelmat, joten olin ihan ruutuun liimattu koko sarjan ajan. Olen myös aina tykännyt Grahamin ulosannista ja kyvystä kertoa historiasta, arkeologiasta ja muinaisista myyteistä kiinnostavalla tavalla.

Jos olet kiinnostunut historiasta, myyteistä ja muinaisista rakennelmista, kannattaa tsekata! Onhan tämä sarja vähintäänkin ajatuksia herättävä. Sarjan suomennettu nimi on mielestäni vähän outo ja ehkä jopa harhaanjohtava, mutta se nyt ei sinänsä ole epätavallista.

Kurkkaa myös nämä:

0 Kommenttia