sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Fifty shades darker (elokuva)


Fifty Shades Darker
Draama, romantiikka
2017

Luin kaikki kolme Fifty Shades -kirjaa joskus kolmisen vuotta sitten. Minusta ne olivat ihan hyviä ja nopealukusia kirjoja. Tykkäsin etenkin Anastasiasta ja vähän myös Christianista, vaikka välillä kiristelinkin hampaitani hänen takiaan... Ihmettelin silloin kirjoista syntynyttä älämölöä ja kommentteja siitä, miten ne on huonosti kirjoitettuja ynnä muuta. Taisin lukea kirjat englanniksi. Kävin myös katsomassa ekan leffan ja vastikään kävimme katsomassa myös toisen osan, Fifty Shades Darker.

Elokuvassa Anastasia ja Christian ovat olleet hetken erossa ja päättävät palata takaisin yhteen, tällä kertaa ilman sopimuksia ja sääntöjä. Ongelmia silti aiheuttavat Christianin mielisairas entinen "tyttöystävä" ja Christianin omistava ja määräilevä käytös. Saamme tietää myös enemmän Christianin lapsuudesta. Tuttuun tapaan leffassa on luvassa myös paljon erinäisiä seksikohtauksia, kuten etenkin kaikki kirjoihin tutustuneet jo tietävät.

Elokuva oli ihan ok, mutta täytyy sanoa että tykkäsin ensimmäisestä osasta vähän enemmän. Tietysti tapahtumia jätetty pois, kuten aina kun kirjasta tehdään elokuva, mutta nyt tämä sai tarinan tuntumaan liian hoputetuilta. Mielestäni tästä olisi voinut tehdä vaikka puolisen tuntia pidemmänkin, sillä onhan kirjassa sentään sen verran materiaalia olemassa jo valmiiksi.

Jotenkin tässä oli kesympi tunnelma kuin ensimmäisessä leffassa. Vaikka nimi on Fifty Shades Darker. Just saying. Musiikista on myös tehty iso osa elokuvaa, mutta vähempikin olisi minulle riittänyt. Tarviiko melkein joka kohtaukselle olla oma biisinsä? Kaipasin siis sujuvampaa tarinan rakentelua sekä Anastasian ja Christianin hahmoihin enemmän syvyyttä (kuten kirjoissa on, ainakin minusta). Itse tykkäsin roolivalinnoista, Dakota Johnson on hyvä valinta Anastasian rooliin ja Jamie Dornan Christianin rooliin. Dornan oli minulle jo näitä elokuvia aiemmin tuttu The Fall -sarjasta perverssinä sarjamurhaajana, joten hän tuntui täydelliseltä valinnalta Christianiksi. ;)

Muistan lukeneeni ja kuulleeni aikoinaan hyvinkin ärtyneitä arvosteluja näistä kirjoista (joista osa oli kyllä niin hauskasti kirjoitettuja, että naurussa oli pitelemistä). Itse en suhtautunut näihin ihan yhtä vakavasti. Minusta kirjat olivat viihdyttävää luettavaa kahden hyvin erilaisen ihmisen törmäämisestä, heidän suhteestaan ja S/M meiningistä. Luin kaikki kirjat läpi ja tykkäsin niistä, mutta kun ne on kerran luettu, niin eipä niitä ole tehnyt mieli lukea uudestaan. Nämä ei ole sellaisia kirjoja, joista voisi löytää jotain uutta seuraavalla lukukerralla, ainakaan minusta. Juoni on sen verran yksinkertainen. Mutta viihdyttävä. 😃


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...