tiistai 14. helmikuuta 2017

Tarina yksinäisyydestä... Elina Hirvonen: Näkymätön


Hirvonen, Elina: Näkymätön
Kuvittanut Ville Tietäväinen
Lasten Keskus, 2016. 30 s.

Muut lapset leikkivät pihalla pareittain tai isoissa porukoissa, mutta hän keinuu yksin korkealle ja ajattelee pilviä ja lentämistä, millaista olisi olla lintu ja lentää kattojen yli. Mitä linnut tekevät, kun niillä on paha mieli?

Niin monta hyvää kirjavinkkiä on tarttunut mukaan toisista kirjablogeista, tämä mukaan lukien. Ystävänpäivä tuntuu hyvältä hetkeltä nostaa tämä kirja esiin. :)

Näkymätön on tarina avaruusoliotytöstä, Kapteenista, joka viettää päivänsä päiväkodissa monien muiden lasten kanssa. Mutta tyttö on yksinäinen, kukaan ei leiki hänen kanssaan. Kapteeni yrittää osallistua toisten leikkeihin, mutta häntä ei hyväksytä. Ja torjunta sattuu. Yöllä on vaikea saada unta, kun aamulla on taas meno päiväkotiin.


Kirjassa puhutaan rehellisellä tavalla lasten yksinäisyydestä ja siitä, kuinka se sattuu kun ei hyväksytä osaksi joukkoa. Kun näkee, että kaikilla muilla on kaveri tai kavereita, mutta sinulle ei kukaan tule puhumaan eikä kukaan ala leikkimään. Kirjassa Kapteenilla on vaikeaa puhua asiasta vanhemmilleen. Joskus aikuisten täytyy olla tarkkaavaisia ja huomata ongelmat, jotta niihin voidaan löytää ratkaisu.

Tämä sopii luettavaksi niin pienille kuin isoillekin lapsille. Kirjan lukeminen on yksi hyvä tapa avata keskustelu tärkeästä aiheesta: ei suljeta ketään ulkopuolelle, sillä miltä se sinusta tuntuisi?

Iloista ystävänpäivää kaikille! 💕 😊 

2 kommenttia:

 1. Oi, tämä on niin ihana ja tärkeä kirja. <3 Ystävänpäiväkirjaksi juuri sopivaa luettavaa myös aikuisille, sillä sanoma on todella tärkeä. Ulkopuolelle jättäminen on hirveää niin lapsille kuin aikuisillekin ja toivon että tämän kirjan myötä sen sanoman ymmärtäisivät monet. :)

  Hyvää ystävänpäivää Jenny! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tämä kirja löytää tiensä mahdollisimman monen lapsen ja aikuisen luo. :)

   Samoin! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...