sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Lempparileffoja osa 1: Midnight in Paris


Midnight in Paris, 2011
Kirjoittanut ja ohjannut Woody Allen


Luen paljon kirjoja, mutta seurailen myös noin miljoonaa tv-sarjaa ja välillä vilkuilen elokuviakin. Niistäkin siis tulee kirjoitettua tänne silloin tällöin.

Midnight in Paris tuli taas katsottua telkkarista ja oi että tämä on ihana. 💜 Elokuvan on ohjannut Woody Allen ja pääosissa ovat muun muassa Owen Wilson ja Rachel McAdams.

Elokuvassa Owen Wilsonin esittämä kirjailija Gil lähtee Pariisiin kihlattunsa perheen mukana. Gil ihastuu kaupunkiin perin pohjin ja löytää uutta inspiraatiota kirjoittamiseen. Keskiyöllä hän lähtee vaeltelemaan pitkin Pariisin katuja ja astuu erääseen baariin, vain huomatakseen, että on siirtynyt ajassa 1920-luvulle "kultaiseen aikakauteen". Hän tapaa Hemingwayn, Zelda ja F. Scott Fitzgeraldin, Dalín ynnä muita kuuluisia hahmoja.

Tässä elokuvassa on aivan ihana tunnelma. Keskiyön Pariisi, 1920-luku, kuuluisat taidemaalarit ja kirjailijat... Pääsisipä itsekin tuollaisella aikamatkalle. Tämä on kaikkea romantiikan, komedian ja draaman väliltä. Gil on sympaattinen mies kirjailijaunelmineen. Tyttöystävä on melkoinen bitch, mutta onneksi Gil voi aina mennä takaisin 20-luvulle . :')

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidän tuosta elokuvasta. Koskaan ei tiedä, kenen seuraan joutuu istumaan. Arvailuksi menee osiin. Pidän elokuvan tunnelmasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Tunnelma elokuvassa on kerrassaan ihastuttava <3

      Poista