maanantai 31. heinäkuuta 2017

Kirjaostoksia ja kuulumisia

Blogi on ollut jo yli viikon hiljaisena kiireiden takia, joten ajattelin kertoilla vähän että mitä uutta kirjarintamalle kuuluu. 😃 Kävin tänään nimittäin kirpparilla ja tein muutaman kivan kirjalöydön:


 • Nora Roberts: Morriganin risti, kirja jonka olen lukenut jokunen vuosi sitten ja tykkäsin silloin tästä koko trilogiasta. Fantasiaa ja romantiikkaa, vampyyreja, noitia ja niin edelleen. Viihdyttäviä kirjoja. 
 • Mika Waltari: Surun ja ilon kaupunki, jo toinen Waltari saatu pyydystettyä omaan hyllyyn. :)
 • Ilmari Kianto: Punainen viiva, suomalaisen kirjallisuuden klassikkoteos vuodelta 1909. 
 • W. Tarkiainen  & O.J. Brummer:  Poimintoja wanhemmasta suomalaisesta kirjallisuudesta, tämä kyseinen kirja on neljäs painos vuodelta 1938. Tämä on periaatteessa valikoitu bibliografia suomalaisesta ja suomennetusta kirjallisuudesta 1500-1800 -luvuilta. Kirja on ilmeisesti kuulunut aikanaan Pyhäjärven koulun käsikirjastoon. Kirjan lukemista vaikeuttaa hieman wanhahtava fontti ja kirjoitustapa. Toisaalta se myös tekee tästä ihanan. :) Alun teksti oli aika kiva: 

">>Tiedon ala on avara kuin meri>> Mitä isommaksi kasvat, sitä paremmin opit tämän totuuden ymmärtämään. Kaikki jo saavutettu inhimillinen tieto on talletettu kirjallisuuteen. Halutessasi jostakin asiasta tietoja menettelet viisaimmin, jos turvaudut hyvän tietokirjan apuun. Se voi parhaiten antaa sinulle luotettavan vastauksen."

Muuten lukurintamalla on ollut vähän hiljaisempaa koko heinäkuun ajan. Olen kyllä lueskellut, mutta hitaammin kuin yleensä. Nytkin mulla on neljä kirjaa kesken, jotka ovat kaikki enemmän tai vähemmän tiiliskiviä vielä. Klassikkohaasteeseen oli tarkoitus lukea Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani. Kyseistä kirjaa olenkin tässä iltaisin aina lukenut (ja tykännyt), mutta en ihan ehtinyt määräaikaan asti eli tälle päivälle. Sniff.

Toivottavasti elokuussa tulee taas normi lukuvauhti päälle ja voi päivitellä sitten luettuja kirjoja tiheämmin tänne blogin puolelle. 😊

2 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt jo ikuisuuden aloittaa tuo Nora Robertsin kirja, mutta en vain ole saanut aikaiseksi :/
  Toivottavasti saat lukuvauhdin taas päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen niitä kyl, viihdyttäviä ne ainakin on! Juu kyllä tää tästä lähtee taas sujumaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...