tiistai 31. lokakuuta 2017

Top Ten Tuesday: Lapsuuden suosikit


Kaipasin jotain hauskaa ja kevyttä lisämaustetta tänne blogiin, joten kaivelin internetin syövereistä tämän The Broke and The Bookish -blogin luoman Top Ten Tuesday -jutun. Tämä on pyörinyt kirjablogeissa jo vuodesta 2010 (en tosin tiedä kuinka paljon suomalaisissa blogeissa?) mutta minulle tämä on uusi löytö. Tämä taitaa olla edelleen kyseisessä blogissa käynnissä joka tiistai, mutta menneiden juttujen listassa oli niin herkullisia aiheita, etten halunnut hypätä niiden yli. Heh.

Viikoittaisia Top Ten Tuesday -aiheita löytyy jo pitkä lista, joten tässähän riittää sisältöä vaikka kuin pitkään. Lisäksi listoja on aina hauska koota, joten aihe sopii minulle kuin nenä päähän!  😍 Ajattelin käydä aihelistaa läpi satunnaisessa järjestyksessä, lähinnä poimien niitä aiheita jotka kutkuttavat kirjamieltäni eniten.


Tässä minun Top 10 lapsuuden kirjasuosikit:


En ollut kovin suuri lukija pikkulapsena, oikeastaan vasta Harry Potterit innostivat minut kirjojen maailmaan. Näitä kirjoja tuli siis joskus ala-asteen lopulla/yläasteella luettua:

1. Pirkko Koskimies: Pupu Tupuna 
Nämä lasten kuvakirjat ovat niitä harvoja joita muistan lukeneeni pienenä tyttönä. Varsinkin mummolassa.

2.  R. L. Stine: Goosebumps -kirjat
Nämä oli niin hauskoja ja pelottavia samaan aikaan.

3.  Marilyn Kaye: Replica -kirjasarja
Jännittävää scifiä ja kloonimeininkiä. Taisin kasvaa sarjasta ulos ennen kuin kerkesin lukea viimeiset kirjat.

4.  Louise Rennison: Georgia Nicholsonin salatut elämät -kirjasarja
Nämä oli sellaisia kirjoja joiden ääressä sai nauraa aina vedet silmissä. Rakastettavia hahmoja ja teinitytön toilailuja.

5.  Fiona Kelly: Mystery club -kirjasarja
Jännittävää salapoliisimeininkiä kolme erilaisen ystävyksen, Hollyn, Tracyn ja Belindan toimesta.

6.  J. K. Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki
Mun lemppari Potteri 💜

7.  Anu Ojala: Emilia-kirjat
Nämä puhuttelivat minun eläinrakasta sydäntäni.

8.  Anu Holopainen: Sinisilmä 
Pohjoistuulen jälkeläiset on ihana ja koskettava fantasiatrilogia, jota luin joskus ala-aseen loppupuolella/yläasteella paljon. Sinisilmä on aina ollut suosikkini Holopaisen kirjoista.

9.  Marja-Leena Tiainen: Rakas Mikael
Vaikuttava lukukokemus yläasteelta, joka jäi mieleen kummittelemaan vuosiksi.

10. Tuija Lehtinen: Roskisprinssi
Luin yhdessä vaiheessa yläastetta varmaan kaikki Lehtisen nuorille suunnatut kirjat. Tämä on jostain syystä jäänyt parhaiten mieleen.

***

Mitä kirjoja sun Top Ten lapsuuden suosikeista löytyy?


8 kommenttia:

 1. Alle kouluikäisenä Pupu Tupunat, Miina&Manut ja Pekka Töpöhännät. Ala- ja yläasteella Tiina-kirjat, Neiti Etsivät, Sweet Valley High- kirjat, Enid Blytonin kirjasarjat, Taru ja Tarmo Väyrysen fantasiasarja, Baby sitters clubit, toi Replica- sarja myös. Eikä passaa unohtaa Anna- ja Emilia kirjoja, Pikku naisia ja Anni Swaneja yms. Pitää kyllä tehä oma postaus ja kaivella muistia lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet selvästi ollut kova lukemaan! Pitääpä käydä vilkuilemassa sitten sun postausta. :)

   Poista
 2. Minustakin Azkabanin vanki oli hyvä Potter, pidin kaikista, mutta osasta 3 ja 6, eli Puoliverisestä prinssistä. Pupu Tupunakin on tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle osat 3 ja 5 taas ovat olleet aina lemppareita. :) Olen tosin lukemassa pottereita uudelleen, joten saa nähdä muuttuuko mieli.

   Poista
 3. Jos nyt muistan oikein, min suosikki kirjani lapsena oli vihreäkantinen kirja nimeltään Minä en tahdo nukkumaan! Googlaamalla selvisi, että kirjan on kirjoittanut Astrid Lindgren. Vanhempani ostivat kirjan minulle varmaan siksi, etten koskaan tahtonut iltaisin mennä nukkumaan :D

  VastaaPoista
 4. Kivaa että sinäkin aloitit tämän postaus-sarjan (tosin omaani pidän epäsäännöllisen säännöllisesti:D). Replica oli niin hyvä, että taisin lukea sarjan varmaan kolmeen kertaan ja monesti olen ajatellut, että olisipa sille vastine aikuisten puolella. Azkabanin vanki♥♥♥ Kohta pääsen lukemaan sen kuvitettuna!! Parhautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis kyllä kiva jos sellanen löytyis. :D Tulee mieleen vaan Orphan Black tv-sarja. Mä hain jo kirjastosta ton potterin, mutta en oo päässy alottamaan vielä <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...