Carnival Row (tv-sarja 2019)


 

Olihan se Amazonin Prime Video pakko hommata, että saa katottua näitä uusia sarjoja. Sen verran oli kivan kuulosia ohjelmia siellä, eikä hintakaan kyllä päätä huimannut. Onhan tässä jo Netflix, HBO... Kaikki ne on vissiin pakko tilata. 😅

Carnival Row on viktoriaaninen fantasiasarja, jossa kuvataan sotaa ja sodan jälkeistä poliittista myllerrystä, rikkaiden ja köyhien välistä kuilua, erilaisuutta, yhteiskunnan hylkiötä, ihmisten ja muiden olentojen välisiä jännitteitä, ihmissuhteita... Ja samalla tutkitaan mystisiä murhia, joita tapahtuu pahamaineisella Carnival Rowlla.

Päähenkilöitä ovat muun muassa Orlando Bloomin esittämä etsivä / sotilas Philo ja Cara Delevingnen esittämä Vignette. Sarjassa seurataan heidän keskinäistä suhdetta, mutta myös monia muita sivujuonia. Minusta kiinnostavinta oli seurata hemmotellun ladyn ja hänen naapuriinsa muuttaneen rikkaan puckin (?) edesottamuksia.

Sarja on visuaalisesti todella hyvin tehty ja fantasiamaailma vaikuttaa autenttiselta. Tunnelma on jotenkin todella ahdistava, sillä sarjan maailma on kallistumassa sodan jälkeen hyvin vaaralliseen suuntaan. Burguen kaupunki täyttyy pakolaisista, ja tässä mielessä sarja sivuaa aika paljon myös tämän päivän tapahtumia omalla tavallaan.

Välillä käsikirjoitus tuntui minusta (etenkin Vignetten ja Philon kohtauksissa) jotenkin kiireiseltä. He rakastuvat erittäin nopeasti, ja kestää vähän aikaa pitää heidän tarinaa uskottavana. Mutta kuitenkin mielestäni sarja on laadukkaasti toteutettu, juonikuvioita on monessa tasossa ja haluan ehdottomasti nähdä toisenkin kauden! Jotenkin tämä fantasiamaailma vain imaisi minut mukaansa, ja katsoin kaikki 8 jaksoa päivässä.


Lisää luettavaa:

Kommentit

Blogin luetuimmat tekstit