keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Graham Hancock: Magicians of the Gods - The forgotten wisdom of earth's lost civilisation


Hancock, Graham: Magicians of the Gods
- The forgotten wisdom of earth's lost civilisation
Coronet, 2015. 591 s. 
Tämä on sellainen kirja, josta kiinnostuin todella paljon kuunneltuani Joe Roganin podcastia Youtubesta, jossa vieraana olivat Graham Hancock ja Randall Carlson. Aihe on todella kutkuttavan mielenkiintoinen ja laittoi pohtimaan kaikkia mahdollisia teorioita ja asioita, joita emme omasta historiamme vielä tiedä...

Magicians of the Gods on tietokirja, jossa spekuloidaan ja esitetään todistusaineistoa maailman kadonneista sivilisaatioista. Kirjassa kyseenalaistetaan koko ihmiskunnan kehityksen kulku metsästäjä-keräilijöistä nykyaikaiseen kehittyneeseen sivilisaatioon. Kirjailija esittää teorian, jonka mukaan kehittyneitä kulttuureja on ollut olemassa jo noin 11 000 vuotta sitten, mutta meteoriitti, joka iskeytyi maahan ja aiheutti valtavan tulvan, ja jonka takia maapallolla vallinnut jääkausi tuli loppuunsa, tuhosi ihmiskunnan rakentaman sivilisaation ja myös monia eläimiä kuoli sukupuuttoon.

Kirja tosiaan pistää aivot raksuttamaan. Entä jos joskus on ollut olemassa kehittynyt sivilisaatio, joka vain katosi? Mitä jos nyt tulisi valtava tulva, joka tuhoaisi kaiken, mitä tietoa meistä jäisi tuhansien vuosien jälkeen tuleville sukupolville? Pystyisikö kukaan keksimään internettiä uudelleen? Ja niin edelleen... Nämä asiat kiehtovat minua. Kun miettii ketkä ihmiset selviäisivät olosuhteista, joissa oma ruoka täytyisi hankkia tai kasvattaa itse, jossa täytyisi selvitä luonnon armoilla.. Metsästäjät? Ihmiset, jotka ovat tottuneet kulkemaan luonnossa ja tietävät mitä kannattaa syödä? Jos kokonainen sivilisaatio tuhoituisi ja ei olisi enää sähköä tai internettiä, en minä ainakaan osaisi niitä laittaa uudelleen pystyyn. :')

Kirjailijan mukaan tutkijat eivät ole avoimia uudelle tiedolle, eivätkä ota vastaan edes tutkimisen arvoisia teorioita, jos niissä kyseenalaistetaan nykyistä vallalla olevaa käsitystä asioiden kulusta... Mielenkiintoista. Toisaalta kirjailija esittää välillä väitteitä salaliittoteorioista, jotka ovat ehkä vähän turhan kaukaa haettuja. Muuten kirja on tosiaankin lukemisen arvoinen. Harmittavasti sitä vain ei ole suomennettu, joten se täytyy lukea englanniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti