Poimintoja loppuvuoden 2023 kirjauutuuksista

Aina ihana hetki, kun uusia kirjakatalogeja alkaa ilmestyä sieltä täältä. ❤ Minun valinnoissa painottuu tietokirjat, historiallinen romantiikka, fantasia, runot, muutama ihana lastenkirja ja värikkäät valinnat taaperolle. 

Tässä on minun tärpit kesän/syksyn kirjauutuuksiin:

Kaunokirjat:


Ayòbámi Adébáyò: Onnenkauppaa (Atena) "Vavahduttava romaani Nigeriasta, rauenneista toiveista ja elämän sattumanvaraisuudesta."

Vappu Kannas: Kimalaisten kirja (S&S): "Lumoava romaani runoilija Emily Dickinsonin maailmasta"

Lina Nordquist: Minne ikinä menetkin (S&S): "Minne ikinä menetkin on dramaattinen historiallinen romaani siitä, kuinka riippuvaisia toisistamme olemme, ja kaikkea kannattelevasta rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat."

Anu Vähäaho: En voi sua unhoittaa poies (S&S): "Lumoava historiallinen rakkausromaani 1820-luvun Oulussa"

Satu Leisko: Ihmisenhaltija (Avain): "Ihmisenhaltija on nykypäivään sijoittuva tummasävyinen young adult -romaani, jonka hahmoihin ja tarinaan ovat vaikuttaneet suomalaisen mytologian olennot."

Rebecca Netley: Kalman kehtolaulu (Bazar):  "Kalman kehtolaulu on hyytävän tunnelmallinen kummitustarina syrjäisestä kartanosta 1860-luvun Skotlannissa "

Anni Kuu Nupponen: Sydänmeri (Gummerus): "Maaginen romaani merensuojelusta."

Terhi Tarkiainen: Peto irti (Tammi): "Kauan kärtetty, itsenäinen jatko-osa romaanille Pure mua."

Runot:

Pia Perkiö: Tässä iässä (Avain): "Tässä iässä -kirjassa pienet hauskat riimirunot kertovat ikääntymisen tuomista tunteista."

Tomi Kontio: Tunturin luokse, rakkaan (Teos): "Tunturi on tausta, jota vasten elämän hetket erottuvat."

Henriikka Tavi: Remu (Teos): "Henriikka Tavin runokokoelman keskiössä on Remu Martikainen, sekarotuinen 12-vuotias koirayksilö ja perheenjäsen."

 

Tietokirjat:


Jennette McCurdy: Onneksi äitini kuoli (Johnny Kniga): "Koskettava ja aidosti hauska kertomus siitä, miten äitinsä unelmaa toteuttaneen lapsitähden elämä alkaa vasta äidin kuoleman jälkeen."

Shen Yang: Enemmän kuin yksi lapsi (into): "Enemmän kuin yksi lapsi on Shen Yangin koskettava muistelmateos hänen omista kokemuksistaan ylimääräisenä – ja siten perheelleen vaarallisena – lapsena."

Elina Välimäki: Kiusatut (into): "Kiusatut kertovat, miten kaltoinkohtelu on vaikuttanut heidän elämäänsä ja miten he ovat oppineet elämään kivun kanssa."

Michael Hebb: Puhutaan kuolemasta illallisella (Otava): "Ei ole oikeata tapaa puhua kuolemasta, mutta kirjassa on hyviksi todettuja keskustelunavauksia ja paljon mielenkiintoisia tarinoita."

Ilari Aalto & Elina Helkala: Vuosi keskiajan Suomessa (Atena): "Valloittava tietokirja keskiajan suomalaisten arjesta ja juhlasta."

Katja Hoyer: Muurin takana - Itä-Saksan historia 1949–1990 (Atena): "Silmiäavaava teos Itä-Saksasta, kadonneesta maasta, jonka historian luulit tuntevasi."

Teemu Potapoff: Faija (Docendo): "Teoksessa isät pohtivat, millaisia roolimalleja he haluavat olla ja miten isyys on muokannut heitä ihmisinä."

Marika Riikonen: Yksin, kiitos (Hertta): "Vahvasti omakohtainen kirja ravistelee tiukassa istuvaa oletusta siitä, että parisuhde- tai perhekeskeinen elämä, saati jatkuva seurankaipuu, olisi ainoa oikea vaihtoehto."


Lastenkirjat: 

Vuokko Hurme: Mitä karhu sanoo (Into): "Vuokko Hurmeen äänikirjasarja koukuttaa tutuilla ja vähän tuntemattomammillakin äänimaisemilla, jotka on pakko kuunnella yhä uudelleen ja uudelleen."

Mauri Kunnas: Tassulan lasten iltasatukirja (Otava): "Ikimuistoisia iltasatuja Suomen suosituimman lastenkirjailijan kynästä."

Donna David: Huisin paljon lentokoneita (Otava): "Riemukas kuvakirja kaikille menopeleistä kiinnostuneille."

Mila Teräs & Nora Surojegin: Myyrä joka katsoi kuuta (Karisto): " Lumoavan suloinen kuvakirja hetkeen keskittymisen kauneudesta ja metsän pienistä asukeista."

Rosalee Wrenin kuvakirjasarja: Pikku siili, Pikku kettu, Pikku pöllö ja Pikku saukko (Karisto): "Lue pienen siilinpoikasen päivästä ja opi samalla siileistä." jne.

Elina Loisa: Hapsi haamulapsi (Avain): "Hapsi Haamulapsi kertoo pimeän pelosta ja siitä, miten asiat näyttävät erilaisilta, kun niitä katsoo uudesta näkökulmasta."

Anna Sewell: Uljas Musta (Hertta): "Vuonna 1877 ilmestynyttä kirjaa on pidetty nuorille suunnattujen hevoskirjojen edelläkävijänä."

Anja Portin: Sumupuiden kirja (S&S): "Finlandia-voittajan hurmaava seikkailuromaani"

***

Olipas kiva nähdä miten paljon kiinnostavia uutuuksia on vielä tulossa!

Kommentit

 1. Itse olen niin väsynyt ainaiseen uutuuskirjakaaokseen, että yritän tällä kertaa jättää katalogit selaamatta. Mutta sinun löytöjäsi olin heti utelias kurkkaamaan :) Onpa ihanaa, että Adébáyòlta ilmestyy uusi romaani! Se on kyllä pakko lukea. Samoin Kiusatut kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. 😅 Luettavaa kyllä riittää, mutta sehän on vain hyvä ongelma. ☺️ Elina Välimäen aikaisempi kirja henkirikoksen uhrien omaisista oli tosi koskettava, ja siksi kiinnostuin tästäkin. Vaikka painavia aiheita kyllä ovat...

   Poista
 2. Mää vielä sorruin selaan kaikki katalogit. :D Samoja tärppejä mullaki osa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti