Poimintoja loppuvuoden 2023 kirjauutuuksista

by - huhtikuuta 16, 2023

Aina ihana hetki, kun uusia kirjakatalogeja alkaa ilmestyä sieltä täältä. ❤ Minun valinnoissa painottuu tietokirjat, historiallinen romantiikka, fantasia, runot, muutama ihana lastenkirja ja värikkäät valinnat taaperolle. 

Tässä on minun tärpit kesän/syksyn kirjauutuuksiin:

Kaunokirjat:


Ayòbámi Adébáyò: Onnenkauppaa (Atena) "Vavahduttava romaani Nigeriasta, rauenneista toiveista ja elämän sattumanvaraisuudesta."

Vappu Kannas: Kimalaisten kirja (S&S): "Lumoava romaani runoilija Emily Dickinsonin maailmasta"

Lina Nordquist: Minne ikinä menetkin (S&S): "Minne ikinä menetkin on dramaattinen historiallinen romaani siitä, kuinka riippuvaisia toisistamme olemme, ja kaikkea kannattelevasta rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat."

Anu Vähäaho: En voi sua unhoittaa poies (S&S): "Lumoava historiallinen rakkausromaani 1820-luvun Oulussa"

Satu Leisko: Ihmisenhaltija (Avain): "Ihmisenhaltija on nykypäivään sijoittuva tummasävyinen young adult -romaani, jonka hahmoihin ja tarinaan ovat vaikuttaneet suomalaisen mytologian olennot."

Rebecca Netley: Kalman kehtolaulu (Bazar):  "Kalman kehtolaulu on hyytävän tunnelmallinen kummitustarina syrjäisestä kartanosta 1860-luvun Skotlannissa "

Anni Kuu Nupponen: Sydänmeri (Gummerus): "Maaginen romaani merensuojelusta."

Terhi Tarkiainen: Peto irti (Tammi): "Kauan kärtetty, itsenäinen jatko-osa romaanille Pure mua."

Runot:

Pia Perkiö: Tässä iässä (Avain): "Tässä iässä -kirjassa pienet hauskat riimirunot kertovat ikääntymisen tuomista tunteista."

Tomi Kontio: Tunturin luokse, rakkaan (Teos): "Tunturi on tausta, jota vasten elämän hetket erottuvat."

Henriikka Tavi: Remu (Teos): "Henriikka Tavin runokokoelman keskiössä on Remu Martikainen, sekarotuinen 12-vuotias koirayksilö ja perheenjäsen."

 

Tietokirjat:


Jennette McCurdy: Onneksi äitini kuoli (Johnny Kniga): "Koskettava ja aidosti hauska kertomus siitä, miten äitinsä unelmaa toteuttaneen lapsitähden elämä alkaa vasta äidin kuoleman jälkeen."

Shen Yang: Enemmän kuin yksi lapsi (into): "Enemmän kuin yksi lapsi on Shen Yangin koskettava muistelmateos hänen omista kokemuksistaan ylimääräisenä – ja siten perheelleen vaarallisena – lapsena."

Elina Välimäki: Kiusatut (into): "Kiusatut kertovat, miten kaltoinkohtelu on vaikuttanut heidän elämäänsä ja miten he ovat oppineet elämään kivun kanssa."

Michael Hebb: Puhutaan kuolemasta illallisella (Otava): "Ei ole oikeata tapaa puhua kuolemasta, mutta kirjassa on hyviksi todettuja keskustelunavauksia ja paljon mielenkiintoisia tarinoita."

Ilari Aalto & Elina Helkala: Vuosi keskiajan Suomessa (Atena): "Valloittava tietokirja keskiajan suomalaisten arjesta ja juhlasta."

Katja Hoyer: Muurin takana - Itä-Saksan historia 1949–1990 (Atena): "Silmiäavaava teos Itä-Saksasta, kadonneesta maasta, jonka historian luulit tuntevasi."

Teemu Potapoff: Faija (Docendo): "Teoksessa isät pohtivat, millaisia roolimalleja he haluavat olla ja miten isyys on muokannut heitä ihmisinä."

Marika Riikonen: Yksin, kiitos (Hertta): "Vahvasti omakohtainen kirja ravistelee tiukassa istuvaa oletusta siitä, että parisuhde- tai perhekeskeinen elämä, saati jatkuva seurankaipuu, olisi ainoa oikea vaihtoehto."


Lastenkirjat: 

Vuokko Hurme: Mitä karhu sanoo (Into): "Vuokko Hurmeen äänikirjasarja koukuttaa tutuilla ja vähän tuntemattomammillakin äänimaisemilla, jotka on pakko kuunnella yhä uudelleen ja uudelleen."

Mauri Kunnas: Tassulan lasten iltasatukirja (Otava): "Ikimuistoisia iltasatuja Suomen suosituimman lastenkirjailijan kynästä."

Donna David: Huisin paljon lentokoneita (Otava): "Riemukas kuvakirja kaikille menopeleistä kiinnostuneille."

Mila Teräs & Nora Surojegin: Myyrä joka katsoi kuuta (Karisto): " Lumoavan suloinen kuvakirja hetkeen keskittymisen kauneudesta ja metsän pienistä asukeista."

Rosalee Wrenin kuvakirjasarja: Pikku siili, Pikku kettu, Pikku pöllö ja Pikku saukko (Karisto): "Lue pienen siilinpoikasen päivästä ja opi samalla siileistä." jne.

Elina Loisa: Hapsi haamulapsi (Avain): "Hapsi Haamulapsi kertoo pimeän pelosta ja siitä, miten asiat näyttävät erilaisilta, kun niitä katsoo uudesta näkökulmasta."

Anna Sewell: Uljas Musta (Hertta): "Vuonna 1877 ilmestynyttä kirjaa on pidetty nuorille suunnattujen hevoskirjojen edelläkävijänä."

Anja Portin: Sumupuiden kirja (S&S): "Finlandia-voittajan hurmaava seikkailuromaani"

***

Olipas kiva nähdä miten paljon kiinnostavia uutuuksia on vielä tulossa!

Kurkkaa myös nämä:

6 Kommenttia

 1. Itse olen niin väsynyt ainaiseen uutuuskirjakaaokseen, että yritän tällä kertaa jättää katalogit selaamatta. Mutta sinun löytöjäsi olin heti utelias kurkkaamaan :) Onpa ihanaa, että Adébáyòlta ilmestyy uusi romaani! Se on kyllä pakko lukea. Samoin Kiusatut kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän. 😅 Luettavaa kyllä riittää, mutta sehän on vain hyvä ongelma. ☺️ Elina Välimäen aikaisempi kirja henkirikoksen uhrien omaisista oli tosi koskettava, ja siksi kiinnostuin tästäkin. Vaikka painavia aiheita kyllä ovat...

   Poista
 2. Mää vielä sorruin selaan kaikki katalogit. :D Samoja tärppejä mullaki osa.

  VastaaPoista