tiistai 25. lokakuuta 2016

Hanneriina Moisseinen: Isä - Father


Moisseinen, Hanneriina: Isä - Father
Huuda Huuda, 2013. 160 s.
En voi sanoa olevani kovin suuri sarjakuvien ystävä, mitä nyt joskus pienenä luin Karvista. Sarjakuvahyllyjen ohi tulee käveltyä surutta kirjastoissakin. Tähän kirjaan kuitenkin törmäsin, kun olin tekemässä opinnäytetyötäni surukirjallisuudesta, ja kirja todella teki minuun vaikutuksen.

Isä - Father on Moisseisen omiin kokemuksiin perustuva sarjakuvakirja, jossa kerrotaan kadonneesta isästä. Yhtenä päivänä isä lähti metsään, eikä koskaan palannut takaisin. Nuoren tytön näkökulmasta kirjoitetaan surusta ja toivosta. Entä jos hän ei olekaan kuollut? Onko isä kuollut? Mitä on tapahtunut? Tarviiko hän apua?

Kun läheinen katoaa, on vaikea päästää irti siitä toivosta, että hän voi olla vielä jossain elossa, ja alkaa surra hänen kuolemaa. Epätietoisuus kalvaa mieltä loputtomiin. Kirjassaan Moisseinen jakaa muistoja omasta isästään ja kertoo surutyöstään, niin hyvistä kuin huonoista hetkistä.

Kirja on todella kauniisti ja koskettavasti piirretty, välillä surua kuvataan pelkin paljon puhuvin kuvin. Mustavalkoinen teema myöskin luo oman tunnelmansa. Vaikka kirjassa on 160 sivua, se tuli luettua todella nopeasti läpi. Suosittelen tätä kirjaa etenkin, jos haluat lukea hieman erilaisen sarjakuvan, olet muuten kiinnostunut aiheesta tai olet itse kokenut vastaavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti