lauantai 29. lokakuuta 2016

Neil Gaiman illustrated by Eddie Campbell: The Truth is a Cave in the Black Mountains - A Tale of Travel and Darkness with Pictures of All Kinds


Gaiman, Neil: The Truth is a Cave in the Black Mountains
- A Tale of Travel and Darkness with Pictures of All Kinds
Headline, 2014. 73 s.
"You ask me if I can forgive myself?
I can forgive myself for many things. For where I left him. For what I did. But I will not forgive myself for the year I hated my daughter, when I believed her to have run away..."

Kirjaston uutuushyllyllä lojui tällainen kirja, jonka kansi kiinnitti huomioni. Kun katselin tarkemmin, huomasin, että se on Neil Gaimanin kirjoittama teos. Näinpä nappasin kirjan mukaani, ja kotona luinkin sen hetkessä. Gaimanin kirjoja on tullut useaan otteeseen kirjastossa tutkailtua, mutta jostain syystä ne eivät ole ikinä lähteneet matkaan, vaikka mielenkiintoisilta kuulostivatkin. Nyt on siis se hetki!

Kyseessä on siis Eddie Campbellin kuvittama versio Neil Gaimanin kirjoittamasta tarinasta The Truth is a Cave in the Black Mountains.  Kannen kuva antaa kyllä hyvin osviittaa kirjan tunnelmasta, mystisestä pimeästä luolasta ja sitä ympäröivästä sumusta. Tarina lähtee liikkeelle siitä kun päähenkilö, lyhytkasvuinen mies, lähtee oppaakseen pyytämänsä miehen kanssa Mustille Vuorille etsimään luolaa, jossa pitäisi olla kultaa. Matka ei ole helppo, ja kaikki ei ole sitä miltä ensin näyttää... Molemmilla miehillä on salaisuuksia, joita he eivät mielellään toisilleen kerro.

Tykkäsin tosi paljon lukea tarinaa kuvituksen kanssa. Välillä värikylläiset ja välillä taas synkän mustat kuvat loivat osuvan tunnelman tarinalle. Juonenkäänteitä ja outoa synkkää mystiikkaa kirja on tulvillaan. Välillä tarinaa lukiessa päässä soi Ed Sheeranin I See Fire biisi syystä tai toisesta... Ehkä kirjasta huokui vähän sellainen Game of Thrones/Lord of the Rings tunnelma myös. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...