keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Nuoruuden kirjasuosikki: Anu Holopainen - Sinisilmä (Pohjoistuulen jälkeläiset #3)


Holopainen, Anu: Sinisilmä
 Karisto, 2001. 285 s.
Viime aikoina olen alkanut tutkailemaan taas uusia nuorten kirjoja, mistä tulikin mieleeni omat nuoruuden suosikkikirjat. Kaiken sen Harry Potter -hysterian keskellä (ja uuden Potterin ilmestymistä odotellessa) luin paljon suomalaisten nuortenkirjailijoiden teoksia, kuten Marja-Leena Tiaista yms. Mieleeni nousee kuitenkin yksi kirja, jonka luin ties kuinka monta kertaa, nimittäin Anu Holopaisen Sinisilmä. Se on Pohjoistuulten jälkeläiset -trilogian viimeinen ja itsenäinen osa.

Kirjassa kerrotaan Katinnasta, joka pystyy muuttumaan sudeksi täydenkuun aikaan. Katinnan ystävää Martenia puree jäälisko kohtalokkain seurauksin, ja epätoivoinen Katinna päätyy shamaanien matkaan kuolleiden valtakuntaan. Jostain syystä ihmisten maailmaan syntyy paljon demonien valtaan joutuneita kuolleita lapsia, ja shamaanit lähtevät tutkimaan asiaa. Sutensa avulla Katinna yrittää selvitä kuolleiden valtakunnassa, mutta demonit ovat voimakkaita...

Kirjassa jatketaan Boreaksen lasten ja Mustan liekin tarinaa, mutta ajassa ollaan menty rutkasti eteenpäin. Pohjoisvuorten mystiikka ja synkkä pahan valtakunta ovat kuitenkin pysyneet entisellään. Suosittelen tätä trilogiaa kaikille fantasiakirjojen ystäville, vaikka kirjat ovatkin nuorille suunnattuja. Sinisilmän voi lukea myös omillaan ja se on hyvä niinkin, mutta taustan tunteminen avaa tarinaa entisestään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...