tiistai 18. lokakuuta 2016

Yksi lempikirjoistani: Pat Conroy - Vuorovetten Prinssi


Conroy, Pat: Vuorovetten prinssi.
WSOY, 1987. 671 s.
"Savannah, millaista sinulla oli kotona? kysyin ikään kuin olisin tehnyt haastattelua.
- Kuin Hiroshimassa, hän kuiskasi.
- Entä millaista elämäsi on ollut sen jälkeen, kun lähdit huolehtivan ja suojelevan perheesi lämpimästä ja hellästä sylistä?
- Kuin Nagasakissa, hän sanoi katkera hymy kasvoillaan."

Mikä sopisikaan paremmin kirjablogin aloitukseksi, kuin Pat Conroyn Vuorovetten Prinssi. Tämä on yksi niistä kirjoista, joihin voi palata aina uudelleen ja uudelleen, ja on ehdottomasti omalla kirjojen top 5 -listalla (jos sellaisen tekisin :D).

Vuorovetten Prinssi perustuu osittain Conroyn omiin kokemuksiin. Se on tarina Wingon sisaruksista Savannahista, Tomista ja Lukesta. Tomin sisko Savannah on yrittänyt jälleen kerran itsemurhaa ja Tom matkustaa New Yorkiin puhumaan Savannahin terapeutille auttaakseen siskoaan. Hän alkaa avata heidän lapsuuttaan Yhdysvaltojen Etelä-Carolinassa tyrannimaisen isän ja manipuloivan äidin keskellä.

Conroy on onnistunut luomaan elämänmakuisen kertomuksen, jossa on niin hullua huumoria kuin syvältä riipaisevia surun hetkiäkin. Henkilöhahmokuvaukset ovat loistavia ja kirjaa lukiessa tuntuu kuin olisi itsekin kävelemässä laiturilla Etelä-Carolinassa. Suosittelen kirjaa kaikille, sillä tästä varmasti jokainen löytää itselleen jotakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...