Kesän ja syksyn 2021 uutuuksia

On se kiva istahtaa työpäivän jälkeen kuuman kahvikupin kanssa sohvannurkkaan selailemaan kustantajien uutuuskatalogeja.😍

Poimin luetteloista ne joita (eniten) odotan mielenkiinnolla. Jos sinua kiinnostaa randomit tietokirjat, fantasia ja historiallinen kirjallisuus, niin nämä uutuudet saattaisivat kiinnostaa sinuakin:

WSOY

Kira Poutanen: Surun kartta

 "Surun kartta käsittelee ulkosuomalaisuutta ja juurettomuutta, se kuljettaa lukijan päähenkilön kanssa kartan poikki pimeästä takaisin valoon ja herättää miettimään suvun ja muistojen merkitystä.Jussi Sudenlehti: Melankolia

 "Melankolia kulkee halki menneen vuosisadan kohti ihmismielen synkkää ydintä kuin joki kohti pimeyden sydäntä."Juha Ruusuvuori: Piraatin perintö

"Juha Ruusuvuoren romaani yhdistää taidokkaasti merirosvotarinan nykyajan elämään lounaissaaristossa maagisen realismin keinoin."


 

S. J. Bennett: Windsorin solmu

"Miss Marple kohtaa The Crown -sarjan"


 

Paavo Hohti: Bysantti - Tuhat draaman vuotta

"Antiikin Rooman ja Kreikan perinnön jatkajan koko dramaattinen historia ensimmäistä kertaa suomalaisen tutkijan kertomana."


 

Susan Cain: Hiljaiset - Introverttien manifesti

"Hiljaiset tarjoaa introverteille keinot hyödyntää persoonallisuuttaan omilla ehdoillaan."


 

Jordan B. Peterson: 12 uutta elämänohjetta

"Odotettu jatko-osa menestyskirjalle 12 elämänohjetta neuvoo, miten löytää tasapaino kaaoksen ja liiallisen järjestyksen välille"


 

Gummerus: 

Satu Manninen: Korva kaupungin yllä

"Satu Mannisen seitsemäs runokokoelma antaa äänen kuudelle potilaalle, jotka tunnetaan Sigmund Freudin Tapauskertomukset-teoksesta vuosilta 1905–1920."


 

Sarah J. Maas: Siiveniskujen valtakunta

"Ympäri maailmaa fanitetun fantasiasarjan leiskuva ja kiihkeä kolmas osa"


 

Tammi

Kristiina Vuori: Samettiin kätketty

"Mysteeri kielletyn suhteen seurauksista 1640-luvulla. "


Bazar

Sarah Lark: Kiivilinnun kutsu

"Kiivilinnun kutsu jatkaa lukijoiden sydämet vienyttä, Uuteen-Seelantiin sijoittuvaa sukusaagaa ja vie lukijan unohtumattomalle matkalle tietään kotiin etsivän nuoren naisen kanssa."


 

Gwen Strauss: Yhdeksän - vastarintanaisen pakomatka natsi-saksan halki

"Toisen maailmansodan päättyessä kirjailija Gwen Straussin isotäti Helene Podliasky johti yhdeksänhenkisen naisjoukon sodan runteleman natsi-Saksan läpi. He olivat kaikki vastarintataistelijoita, jotka pakenivat SS-joukkojen vankeudesta."


 

Like

Aleksi Peura: Uskon ritarit - Ristiretkien historiaa

"Kirjailija ottaa meidät mukaansa tutkimusmatkalle, jonka aikana perehdymme ristiretkien historiaan, mutta päämääränä on myös oppia jotakin meistä itsestämme sekä siitä ajasta ja paikasta, josta matkalle lähdimme. "Karisto

Katinka Sarjanoja: Unennäkijä

"Unennäkijä päättää Katinka Sarjanojan eeppisen, kelttiläishenkisen fantasiatrilogian."


 

Gaudeamus:

E. V. Rope Kojonen: Luominen ja evoluutio

"Luominen ja evoluutio on mukaansatempaava älyllinen tutkimusmatka luomisesta ja evoluutiosta käydyn keskustelun maailmaan"


 

Art House

Fontenelle: Maailmojen moninaisuudesta

 "Eroottinen ja astronominen uteliaisuus kietoutuvat yhteen, kun oppinut tiedemies käy selostamaan tähtitieteen salaisuuksia viehättävälle markiisittarelle ranskalaisen linnan puistossa."


 

Elän unessa näkyjä — Japanilaisen mestarin unikirjoituksia

"Elän unessa näkyjä -kokoelma sisältää Myōen unipäiväkirjoja ja runoja sekä mehevän aikalaiskertomuksen hänen elämästään."


 SKS-kirjat

Kersti Juva: Tolkienin tulkkina

Juva kuvailee millaista oli olla suomentamassa Tolkienin klassikkoteoksia.

 


***

 Mitä uutuuksia sinä odotat eniten?

 

Kommentit

  1. Sama täällä, uutuuskatalogit olen kyllä selannut moneenkin kertaan 🙂 Bazarin molemmat uutuudet kiinnostavat. Larkin trilogian 3.osaa on saanutkin odottaa jo neljä vuotta. Vihdoinkin se on tulossa. Toivottavasti on yhtä paksu teos kuin aiemmat osat. Tammelta Kristiina Vuoren kirja vois olla myös minun makuuni. Hänen kirjojaan en ole lukenut, aika vähän muutenkin suomalaisilta kirjailijoilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on vielä Larkin trilogian toinenkin osa lukematta, tuolla se odottaa lukupinossa. :) Vuoren kirjoista olen tykännyt tähän mennessä, joten odotukset on korkealla.

      Poista

Lähetä kommentti

Viikon luetuimpia