Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin

 

“They say you came back different. Came back wrong.” A crow’s laugh. “I never bother to tell them I think you came back right. Came back right at last.”

 

 

Tätä kirjasarjaa kun ei malta laskea käsistään, niin äkkiä tuli jo kolmas osa kuunneltua. Edellinen osa jäi niin jännään kohtaan, että en malttanut odottaa suomenkielistä julkaisua, vaan pakko oli kuunnella äänikirjana englanniksi. Lukija oli onneksi oikein hyvä! Saatankin jatkaa äänikirjojen parissa myös seuraavien osien kanssa, sillä ne ainakin löytyisi näppärästi Nextorystä (joka on mun tämänhetkinen kirjasovellus). Tämä kirja on tulossa alkusyksystä suomeksi nimellä Siiveniskujen valtakunta.

Tässä jatketaan melkeinpä suoraan siitä, mihin edellisessä osassa jäätiin. Feyre on lähtenyt takaisin Kevään valtakuntaan ottamaan selvää petturi Tamlinin aikeista, ja samalla vaikuttamaan valtakunnan asioihin sisältä käsin. Murentamaan sen. Helppoa se ei ole, sillä pysyäkseen siellä, hänen täytyy valehdella monille rakkaillekin ihmisille. Sodan uhka Prythianissa on lähempänä kuin koskaan, ja Feyre ja Rhys aikovat tehdä kaikkensa horjuttaakseen Hybernin kuninkaan aikeita. 

Valtakunta-sarjan kolmannessa osassa oli kaikkea sitä mitä odotin ja halusin: sotajuonittelua, ihmissuhdekoukeroita, seksuaalista jännitettä, taisteluita, kasvutarinoita, odotettuja uudelleen kohtaamisia...  Rakastin etenkin kirjan alkupuolta, jossa Feyre on Keväässä ja tapaa taas vanhoja tuttuja, mutta ihan erilaisena, henkisen kasvun kokeneena ihmisenä henkilönä. Ihan loppua kohden kirjaan tuli ehkä turhankin melodramaattisia käänteitä omaan makuuni, mutta annettakoon se anteeksi. Tykkäsin myös siitä, että Feyren siskot Nesta ja Elain nousevat suurempaan rooliin kuin aikaisemmissa kirjoissa.

Pidän näissä Maasin kirjoissa ennen kaikkea siksi, että ne ovat niin helppolukuisia ja koukuttavia, mutta silti henkilöhahmoihin ja juonikuvioihin on panostettu. Jokaisella on omat motiivinsa, eikä kaikki asiat mene aina niin yksinkertaisesti hyvän tai pahan piikkiin. Maailma on mieleenpainuva ja houkutteleva. Synkkä ja valoisa.

P.s. En tiennyt että voisi löytyä kirjapariskunta, josta välittäisin yhtä paljon kuin Outlanderin Clairesta ja Jamiesta, mutta Feyre ja Rhysand on nousemassa sinne. Myös Lucienin ja Elainin tarina kiinnostaisi, josko se jotenkin tästä jatkuu...

***

Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin

Valtakunta (Court of Thorns and Roses) #3

Recorded Books, 25h 12min. Lukija: Amanda Leigh Cobb

Äänikirja Nextorysta

***

Kommentit

Viikon luetuimpia