Täysin randomia -lukuhaaste

by - toukokuuta 18, 2021

“The only thing that you absolutely have to know, is the location of the library.”
Albert Einstein

Heitänkin tällaisen randomin lukuhaasteen tähän väliin, koska kirjastossa kiertämistä on ollut ikävä. 

Tämä on juuri sellainen haaste, miltä kuulostaakin.

Ajattelin haastaa itseni lukemaan jotain satunnaista, elikkä matkaamaan kirjastoon ja poimimaan hyllystä kirjan summanmutikassa, sen kummempia miettimättä tai arpomatta. Sitä tuleekin tehtyä joskus, mutta harvoin se kirja tulee luettua, lähinnä se seisoo yöpöydällä avaamattomana siihen asti, että se on pakko palauttaa. Nyt ainakin yritän lukea sen. Ja koska kimpassa on kivempaa, ajattelin kutsua muitakin uskaliaita osallistumaan tähän. 😇

Mikä tahansa kirja käy, äänikirja, runokirja, tietokirja, lastenkirja... Toiveena tietysti on, että kirja tulee luettua alusta loppuun, mutta väkisten sitä ei ole pakko lukea (koska se jos mikä on tuskaista ja oiva tie alkavaan lukujumiin). Kerro silti mitä tuli poimittua ja miksi se jäi lukematta/kesken. Tässä ei ole kyse pakkopullasta, vaan leikkimielisesti jonkin uuden kokemisesta, lukemisen ja löytämisen ilosta. Ehkä tuleekin poimittua jotain odottamattoman hienoa, mielenkiintoista, tai unholaan painunutta... Olisi jännä nähdä mitä kukin hyllystä löytää ja veikö se mukanaan vai ei. Valitse vaikka hyllyväli jossa vierailet usein, taikka vaella vähän vieraammille vesille. Ihan miten haluat!

Tavoitteena on poimia vähintään yksi kirja (jos innostut niin lue ihmeessä useampikin), lukea se ja kertoa siitä - tai lukuyrityksestä - blogissa tai muualla somessa. Jos tulee poimittua kirja jonka olet jo lukenut, niin uutta yritystä kehiin. Jos käsiisi osuu jonkin kirjasarjan muu kuin ensimmäinen osa, niin ehkä voit etsiä sen ensimmäisen osan käsiisi, tai yrittää kokonaan uudestaan. Tai vaikka lukea sen kuitenkin ja olla vähän hukassa, ei sekään kiellettyä ole. :')

Haaste alkaa tästä päivästä ja on voimassa randomisti 6,5 kk eli 30.11.2021 asti. Mukaan voi lähteä milloin vain tuolla aikavälillä. Ilmoittaudu mukaan tämän postauksen kommenteissa. Ei tarvitse olla kirjabloggari osallistukseen, voit ilmoittautua mukaan myös sometililläsi, tai muuten vain ilman mitään tilejä. Somessa voi käyttää hästägiä #täysinrandomia 

Julkaisen yhteenvetopostauksen haasteen päätyttyä, jos haluat oman postauksesi mukaan sinne, niin laita siihen (tai koontipostaukseesi jos päädyt lukemaan useamman kirjan) linkki tämän tekstin kommentteihin haasteen määräaikaan mennessä. Blogittomat / sometilittömät voi halutessaan kirjoittaa suoraan tähän kommenttiosioon kirja(t), jotka tuli luettua ja vähän siitä mitä tykkäsit.

Who's in? 😜


Kurkkaa myös nämä:

6 Kommenttia

 1. Onpa hauska tällainen random-haaste! En herkästi uskalla sitoutua haasteisiin, vaikka ne ovat usein kiinnostavia, mutta täytyy ainakin harkita, jos sattuisi tulemaan vastaan joku random-kirja, jonka saisi vielä luettuakin :)

  VastaaPoista
 2. Mukavan tuntuinen blogi, pitää ehtiä tutustamaan lisää, kun työkiireet hetkellisesti tuossa lomalla helpottavat. Ja kissat saa aina hyvälle mielelle (:
  Osallistun haasteeseen ehdottomasti, koska minulla on ollut blogini puolella taustalla tällainen monipuolistan omaa lukumakuani -teema, johon tämä haaste sopii täydellisesti!
  Petra/Kirjoja ja Kikatuksia

  VastaaPoista
 3. Random-lukuhaaste otettu vastaan 🙂 A-kirjaimen hyllyvälistä kirjastosta sattui käteen aika kevyttä lukemista. No, kesään sopivaa 🌞 Kiva olla mukana.

  VastaaPoista