Usvatuulen valtakunta

"Tatuointi Feyren kädessä muistuttaa sopimuksesta, jonka hän teki pelätyn Yön ylivaltiaan kanssa. Hänen on pidettävä lupauksensa, vaikka se repisi hänen sydämensä kahtia."

Usvatuulen valtakunta jatkaa Feyren tarinaa haltioiden sotaisan maailman keskellä. Pieni voitto on saavutettu, mutta paljon isommat uhat varjostavat sekä ihmisten, että haltioiden valtakuntia. Feyrellä on myös henkilökohtaiset traumansa käsiteltävänään, niin kuin on monilla muillakin Amaranthan kynsissä kärsineellä ja selvinneellä. Feyre ei myöskään ole enää ihminen... Kova hinta maksettavaksi Prythianin tulevaisuuden pelastamisesta.

Tykkäsin tästä osasta yhtä paljon (ellen jopa enemmän) kuin ensimmäisestä, mikä on aika harvinaista kirjasarjoissa. Mietinkin miten Feyren, Tamlinin ja Rhysin välinen sekasotku meinaa jatkua. Yleensä inhoan kolmiodraamoja, mutta tässä se on kirjoitettu hyvin, ja jotenkin sellaisella tavalla, että sen voi ymmärtää tai hyväksyä. (En oikeastaan tiedä voiko tätä kutsua kolmiodraamaksi, mutta jotain sen suuntaista kai.) Jostain syystä arvostin sitä, että Tamlinin ja Feyren välinen suhde ei ehkä olekaan ihan se vuosisadan rakkaustarina.

Kirjassa on ensimmäisestä osasta tuttua toimintaa ja taisteluita, juonittelua, ystävyyttä ja romantiikkaa. Maasin luoma maailma avautuu taas uudella tavalla, kun Feyre pääsee liikkumaan Prythianissa enemmän. Yön valtakunta on erityisen kiehtova paikka otuksineen, kaupunkeineen ja uusine henkilöhahmoineen (joihin kiintyy melko nopeasti). 

Tuntui aika pahalta seurata Feyren painajasmaista elämää Keväässä, etenkin kohtausta jossa hän astelee alttarille inhoamassaan mekossa, jolle tuntui muutkin hymähtelevän huvittuneena. 🙄 Onneksi Feyre kokee henkistä kasvua tämän kirjan aikana, sitä oli ilo lukea. On aina virkistävää, kun hahmoilla on edes jonkinnäköistä kehityskaarta. Joskus tällaisissa viihteellisemmissä sellainen jää taka-alalle...

Kirja oli yhtä koukuttava ja nopealukuinen kuin Okaruusujen valtakunta, taisin taas lukaista tämän kahteen päivään. Tämä on kyllä täydellinen kirjasarja saamaan ajatukset pois arjen huolista ja murheista.

***

Sarah J. Maas - Usvatuulen valtakunta

Valtakunta (Court of Thorns and Roses) #2

Gummerus, 2020. 735 s.

Luettu Nextorysta e-kirjana

***

Kommentit

Viikon luetuimpia