Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight

 

“She tried and failed to muster the shame. But nothing came. Nothing at all. There was anger, occasionally. Sharp, hot anger that sliced her. But most of the time it was silence. Ringing, droning silence.”

 

 

Maasin fantasiakirjasarjan neljäs osa on novelli, tai lyhyehkö romaani (muihin osiin verrattuna), joka kertoo sodan jälkeisestä ajasta Prythianissa. Sodassa menetettiin paljon, muun muassa suojamuuri ihmisten ja haltioiden välistä on nyt poissa. Sodanjälkeinen valtakunta on sirpaleina ja jälleenrakentamiseen tarvitaan kaikkien ylihaltioiden panostusta. Myös ihmisiä täytyy nyt suojella, etteivät jotkut haltioiden valtakunnista lähde levittäytymään siihen suuntaan. 

Kirja oli kerronnallisesti erilainen aikaisempiin osiin verrattuna, koska näkökulmia oli Feyren lisäksi muitakin. Pääsemme seuraamaan muun muassa Rhysin, Morriganin, Cassianin ja Nestan ajatuksen juoksua, mikä oli virkistävä vaihdos. Toivottavasti tämä tyyli jatkuu seuraavissakin osissa. Kirja antaa valoa sille, miten eri tavoin jokainen hahmo käsittelee kokemiaan kauheuksia. Toiset paremmin kuin toiset. 

Nesta ja Cassian, aka Nessian, saavat paljon huomioita kirjassa, mikä käy järkeen, koska seuraava osahan taitaa keskittyä enemmän heidän tarinaansa. Minun kiinnostus on enemmänkin Lucienissa ja Elainissa, joten toivottavasti siinäkin tulee jotain edistysaskeleita seuraavassa osassa...

Tämä kirja on tainnut jakaa paljon mielipiteitä, toiset ovat tykänneet ja toiset pettyneet pahasti. Minä tykkäsin tästäkin osasta, eikä se tuntunut yhtään turhalta jatkeelta tai "money crabiltä". Tässä oli huumoria, mieleenpainuvia kohtaamisia ja näkymiä sodan jättämiin jälkiin. (Minulla alkaa pikku hiljaa jo tuntua pahalta Tamlinin puolesta... 😬) Tosin minun ei tarvinutkaan odottaa vuotta tätä osaa, vaan kuuntelin sen melkeinpä suoraan edellisen jälkeen, ehkä silläkin oli vaikutusta omaan mielipiteeseen.

***

Sarah J. Maas: A Court of Frost and Starlight

Valtakunta (Court of Thorns and Roses) #4 (tai 3.1)

Recorded Books, 6h 25min. Lukija: Amanda Leigh Cobb

Kuunneltu Nextorystä englanninkielisenä äänikirjana

***

Kommentit

Viikon luetuimpia