Uusia kirjahyllyn asukkeja osa 2

Kirjahankintoja tulee tehtyä vähitellen, milloin kirppareilta, milloin kirjakaupasta. Joskus lahjaksi saatuna. Olisihan se ihanaa saada heti omaan hyllyyn kaikki ne kirjat mitä haluaa, mutta hiljaa hyvä tulee. ♡ 

Nämä kirjat ovat löytäneet tiensä kirjahyllyyni viime aikoina:

J. K. Rowlingin Harry Potter ja Azkabanin vanki on ehkä oma kaikkien aikojen luetuin kirja, en edes tiedä montako kertaa olen tämän lukenut, mutta koskaan se ei kyllästytä. Ja Jim Kayn kuvitus siihen rinnalle on aivan mainioita. Sain tämän synttärilahjaksi, ja oli oikein nappivalinta kyllä. 

Tove Janssonin Kesäkirjaa en ole vielä lukenut, mutta kun se kirpparilla tuli vastaan, niin pakkohan se oli napata mukaan. Jospa sen tänä kesänä lukisin. Ainakin hänen muumikirjojen avulla on helppo virittäytyä vuodenaikojen tunnelmaan, ehkäpä tässä on sellaista samankaltaista henkeä mukana. 

Ainakin yksi professori Jonathan Haidtin kirja on julkaistu suomeksikin, nimeltään Onnellisuushypoteesi, mutta tätä ei vielä löytynyt suomeksi. Ostin sitten englanniksi, koska on sen verran kiinnostava aihe. The Coddling of the American mind puhuu muun muassa ylisuojelevista vanhemmista, yliopistojen uudesta safe space ja trigger warning kulttuurista, jossa kenenkään tunteita ei saa loukata, ja siitä miten ylisuojeleminen vaikuttaa lasten ja nuorten mielenterveyteen. Tämäkin kirja odottaa vielä lukemista.

Aleksandr Solženitsynin Gulag - Vankileirien saaristo on ollut minulla luettavana pitkään. Alkuun lainasin kirjastosta, mutta sitten päätin ostaa omaksi, koska piti aina uusia sitä laina-aikaa. Kirja ei sinänsä ole vaikea luettava, mutta aiheena niin raskas, että lueskelen tätä mielummin pieninä paloina kerrallaan. 

Aika sekalainen kasa kirjoja, mutta sellainen on kyllä minun kirjamakukin. 😎

Kommentit

  1. Kesäkirja on kyllä aivan ihana! Kuten Muumeissakin, siinä on kiehtovaa tunnelmointia ja pinnalta katsottuna aika yksinkertaisia tapahtumia, mutta isoja teemoja pinnan alla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti