Kesken jääneet: Paranormaali romantiikka -edition

Etsiessäni uutta luettavaa Immortals After Dark -kirjasarjan jälkeen, tuli aloitettua muutamakin paranormaalia romantiikkaa/jännitystä edustava kirja, joka ei oikein sitten vienytkään mukanaan:

Shelby Mahurin: Serpent and Dove

Tämän kirjan tarina kuulosti mielenkiintoiselta, mutta toteutus oli aika tylsä: noita ja noitien metsästäjä päätyvät avioliittoon keskenään, asia jota kumpikaan ei halua. Kuuntelin kirjaa puoleen väliin, kun alkoi tuntumaan, että tämä ei ole edennyt juuri yhtään, mikä turhautti liikaa. Ehkä loppuosa olis sitten ollut yhtä menoa ja meininkiä, mutta kyllä kait pikkusen enemmän pitää tapahtua puoleen väliin mennessä... Paremmalla temmolla tämä olisi voinut viedä mukanaan loppuun saakka. Hahmot olivat kyllä ihan kiinnostavia, mutta tarina eteni liian hitaasti omaan tämän hetkiseen makuuni.

J.R. Ward: Claimed

Tykkäsin J. R. Wardin Mustan tikarin veljeskunta -kirjoista siihen asti, mitä niitä nyt luin (vaikkakin loppua kohti kirjat ja henkilöhahmot alkoivat olla liian samanlaisia keskenään ja kirjailijan överi kirjoitustyyli ärsyttävähköä), olisikohan viimeinen lukemani kirja ollut Peto. Odotukset oli korkealla tämän kirjan kanssa. Esittelytekstissä sanotaan, että Claimed aloittaa uuden ihmissusikirjasarjan, joka sijoittuu samaan maailmaan kuin Mustan tikarin veljeskunta -kirjat. Kuvittelin siis, että tämä on itsenäinen sarja, mutta olin väärässä! Olin ihan hukassa joidenkin kappaleiden kanssa, jossa oli John Matthewista ja Xhexsistä. Eli jos et ole lukenut kyseisiä kirjoja (myös suomentamattomia), en suosittele aloittamaan tätä. 

Ajattelin myös että tylsä tämä ei ainakaan voi olla... Mutta tässä ei ollut juuri minkäänlaista maailmanrakennusta ja henkilöhahmot olivat aika latteita. Juoni kulki hyvin hitaasti ja vaikka kuuntelin kirjaa yli puoleen väliin, juuri mitään ei ollut vielä tapahtunut, muuta kuin että päähenkilöt ovat tavanneet toisensa ja joku myrkyttää jossain susia. Jos en paremmin tietäisi, niin tämän perusteella en edes osaisi sanoa, että tämä on paranormaalia kirjallisuutta. Kirja jäi kesken. Ehkä loppu olisi pelastanut kaiken, mutta enpä tiedä... :(

Thea Harrison: Dragon Bound

Dragon Bound on pyörinyt jo jonkin aikaa Nextoryn suosituksissa, joten ajattelin antaa sille sitten mahdollisuuden. Alustus kuulosti kiinnostavalta: matalaa profiilia pitävä, mutta näppärä näpistelijä Pia kiristetään varastamaan pahamaineiselta lohikäärmeeltä, joka raivostuu ja haluaa löytää varkaan keinolla millä hyvänsä. Jostain syystä en vain tykännyt yhtään toisesta päähenkilöstä, Dragosista, jonka oli kai tarkoitus olla erittäin voimakas ja pelottava ja näin. Koin että hän oli aika ärsyttävä. Se riitti tällä kertaa siihen, että kirja jäi kesken. En oikein tuntenut mitään kirjan muita henkilöitä kohtaan. Olisihan tämä voinut muuttua, jos olisin jatkanut.

Tracy Wolff: Crave

Tätä en kuunnellut kovin pitkään edes ennen kuin päätin, että kirja ei ole minulle. Ja kuuntelu päättyi siihen, kun päähenkilö ja hänen selkeästikin tuleva ihastuksensa tapasivat ensimmäisen kerran uudessa koulussa (tämän olisi pitänyt jo varoittaa minua tulevasta teiniangstista...), ja vaihtoivat muutaman sanan (poika muun muassa sanoo tytölle jotain tyyliin "get the fuck out of here" ...Charming) ja jotenkin tästä tuli yhtäkkiä muutaman epäkohteliaan vaihdetun sanan kautta erittäin merkityksellinen ja sieluntasolla koskettava ensikohtaaminen, joka ei kyllä käynyt ilmi heidän keskustelussaan, vaan tuntui olevan sitä muuten vain päähenkilön ajatuksissa. Tämän silmiin tuijottelun jälkeen he ovatkin yhtäkkiä ihastuneita ja silittelevät toistensa kasvoja. Ok. En oikein ymmärtänyt että miten. Enkä jaksanut ottaa selvää. Ehkä joskus 14-vuotiaana olisin voinut langeta tähän. Ehkä. 😬Lisää luettavaa:

Kommentit

  1. IAD:n jälkeen mikään ei maistu miltään? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se on aina ongelma hyvän sarjan jälkeen... 😅 Tosin luulen et nyt oon löytäny aika hyvän, jää nähtäväksi x)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit