Immortals After Dark 14, 15, 17

Jostain syystä Nextoryssa ei ole tämän kirjasarjan osaa 16 (whyyy??), joten se nyt jää välistä. Koska osan 17 tapahtumat linkittyvät kaikista eniten kirjoihin Dark Skye ja Sweet Ruin, tuon kirjan välistä jättäminen ei haitannut lukukokemusta.

Nyt on kuunneltu Kresley Colen Immortals After Dark kirjasarjan kaikki tähän asti ilmestyneet osat (sitä yhtä lukuunottamatta...) En edes muista koska olisin ollut näin koukuttunut johonkin kirjasarjaan, että jaksan käydä läpi kokonaiset 17 osaa. O.o Tähän ei kyllästynyt missään vaiheessa. Kaikissa kirjoissa on huumoria, jännitystä, ihmissuhdedraamaa, kemiaa, mielenkiintoisia henkilöhahmoja, intohimoa, toimintaa... Ja tietysti koko loremaailma on sellainen, johon mielellään uppoutuu hetkeksi jos toiseksikin.

Muista osista täällä: 1-4, 5-7, 8-10, 11-13

Dark Skye #14

“Lanthe, when we get older, you’re going to be mine.” She blinked up at him from a garland she’d been braiding. “How can I be yours when I’m my own?” 

 

Sarjan osassa Kiss of a Demon King (6) tutustuttiin velhotarsisaruksiin Melantheen ja Sabineen. Tämä kirja jatkaa Lanthen tarinaa.

Melanthe, Queen of Persuasion ja Thronos, Prince of Skye Hall tapasivat toisensa lapsina, kasvaen ystäviksi, kunnes kamalat tapahtumat ajoivat heidät täysin eri teille. Nykyään Thronosin hallitsema Vrekener Klaani esittää pääosaa Lanthen pahimmissa painajaisissa, kun taas Lanthe on tehnyt valinnoillaan Thronosin elämästä pelkkää tuskaa.

Satojen vuosien ajan Lanthe on etsinyt rakkautta kaikista vääristä paikoista, kun taas Thronosilla ei ole mitään muuta mielessään kuin kosto. Nyt kun Thronos saa vihdoin Lanthen napattua mukaansa, vanhat tunteet tekevät paluuta. Mutta voiko vuosisatojen ajan kasvanutta pelkoa ja tuskaa korjata enää mikään?

Tämä kirja oli vallan mainio. Koko kirja on pelkkää isoa väärinkäsitystä, jonka solmuisia lankoja on työlästä punoa auki. Mutta Lanthe on aivan ihanan valloittava hahmo ilkikurisine velhottaren piirteineen, elämäniloineen ja rakkauden kaipuineen. Siinä missä sisko Sabine on ilkikurinen melko pimeässä mielessä, Lanthe on omalla tavallaan herttainen ja sydämellinen. Thronos taas on kunniallinen ja suoraselkäinen, mutta tuskan täyttämän elämän kovettama. Lanthen takia hän on elänyt arpien ja loputtomien kipujen kanssa lapsesta asti.

Tykkäsin molemmista hahmoista paljon, etenkin heistä yhdessä. Molemmilla on juurtuneita asenteita, joita on pakko muovata, jos haluaa elämää yhdessä. Kirja kertookin ennen kaikkea hyväksymisestä ja anteeksiannosta.

***

Simon & Schuster Audio, 2014. 15h 2min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

Sweet Ruin #15

“We’re watching your mate,” Sian said. “Well done. She’s horrifyingly lovely.”  

 

Tässä kirjassa tutustutaan taas kahteen täysin uuteen hahmoon (missä kirja Munrosta??), joten olin aluksi skeptinen, mutta päädyin tykkäämään paljon tästäkin. Dammit Kresley.

Josephine on orvoksi jäänyt löytölapsi, jonka kauhea kohtalo vei hänet erilleen veljestään ja jätti haahuilemaan yksin maailmaan. Varjoista hän on seurannut veljensä kasvua, kunnes huomaa tämän ajautuneen ongelmiin. Tämä Shady lady aikoo tehdä kaikkensa pelastaakseen veljensä, joka on vilahdellut aiemmissakin kirjoissa muutamaan otteeseen.

Pahamaineiseen Møriør-ryhmittymään kuuluva Rune the Baneblood on laskeutunut ihmisten maailmaan yksi tehtävä listallaan: salamurhaa valkyria ja soothsayer Nix. Rune ei ole koskaan epäonnistunut tehtävässään. Vaan nyt hänen tielleen osuu outolintu Josephine, joka juo hänestä verta - vaarantaen kaikki Møriørin salaisuudet.

Tämä oli omalla tavallaan hyvin surumielinen kirja, kaikessa vauhdikkuudessaan. Katujen kovettama Josephine on niin yksinäinen, kaivaten toisten ihmisten seuraa ja kosketusta, kun taas Rune on täysin paatunut omaan elämäänsä naistenmiehenä. Molemmilla on kyllä asennetta omasta takaa ihan riittämiin ja heidän yhteiseloa oli kiinnostavaa ja osin huvittavaakin seurata. Rune on tuhansia vuosia vanha ja loremaailmassa pelätty, kun taas Josephine ei oikeastaan edes tiedä loremaailman olemassaolosta, vaan on kuvitellut olevansa ainoa laatuaan koko elämänsä.

On aina mielenkiintoista, kun sarjaan ilmaantuu henkilö, joka on täysin tietämätön Loresta. Tosin Josephinen kohdalla se oli aika surullistakin, ihan sydäntä särki jotkut kohtaukset. Runelle muljauttelin silmiä enemmän kun kerran, mutta en sentään vihannut häntä niin kuin joitakin muita sankareita (Uilleam, Murdoch.... Ehdottomasti Declan). Pystyin kuitenkin ymmärtämään hänen käytöstään. Tuhansia vuosia vanhoja tapoja ei niin vain muutetakaan.

***

Simon & Schuster Audio, 2015. 14h 45min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

***

Wicked Abyss #17

"There's a face to the violence you love so much, a cost that the Morior never have to pay. Why wouldn't you love war? You never feel the toll like the rest of us.”

 

Tämä on moderni versio klassikkotarinasta Kaunotar ja hirviö. Pelättyihin Møriøreihin kuuluva Demoni Sian on pimeän kuningaskunnan yksinäinen valtia, joka muuttuu hetki hetkeltä entistä hirviömäisemmäksi ulkonäöltään. Hänen sydämensä särkyi nuorena, ja nyt Sianin tietoon on tullut, että hänen vanha petollinen rakkaansa on uudestisyntynyt nuoren Lilan muodossa.

Prinsessa Lila Bardott on pelännyt Siania ja Møriøreja niin kauan kuin muistaa, etenkin Rune the Banebloodia, jolla on kaukaisia kaunoja hänen haltiasukuaan kohtaan. Kun hän joutuu Sianin kuningaskuntaan vangiksi, hänen täytyy kohdata pelkonsa silmästä silmään. Mutta hän ei muista entistä elämäänsä, ja on läpensä kyllästynyt kantamaan vastuun toisten synneistä...

Tämä kirja jatkaa samoja teemoja, joita esiintyy usein näissä Kresley Colen romaaneissa: ennakkoluulot ja niiden ylitse pääseminen, väärinkäsitysten oikaiseminen, toisen hyväksyminen vikoinen kaikkineen... Sianin hallitsema Hell on jännä paikka lohikäärmeineen, jadehiekkarantoineen ja merikäärmeineen. Valtakunta ja Sianin mieli on yhtä, mikä oli mielenkiintoinen konsepti. Tämä kirja oli hyvä myös, joskin ei ehkä jäänyt yhtä hyvin mieleen kuin sarjan muut osat jostain syystä. Kirjassa on kuitenkin tuttua huumoria, leiskuvaa romanssia ja seikkailua Sianin valtakunnan kauniissa mutta petollisessa ympäristössä.

***

Simon & Schuster Audio, 2017. 13h 6min. Lukija: Robert Petkoff

Kuunneltu Nextorysta englanniksi

*** 

Nyt ei auta kun odottaa tulevia osia... Moni kysymys on vielä avoinna.

Lisää luettavaa:

Kommentit

 1. Äää, mitä mää nyt teen, ku en voi lukea sun postauksia tästä sarjasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun täytyy selkeesti alkaa lukeen/kuunteleen tätä sarjaa, jos et oo vielä alottanu. :P

   Mää just huomasin, että tuo viimesin osa on tullut 2017, että toivottavasti ei tarvi pitkään odottaa uusinta osaa... Iiks. Nyt alkaa eksintentiaalinen kriisi, että mitä mää seuraavaksi luen. Muutama kirja on jo ollut kokeilussa, mutta ei ole vain napannut vielä.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogin luetuimmat tekstit