C. L. Wilson: The Winter King

by - marraskuuta 20, 2021

 #dontjudgeabookbyitsuglycover

Tää kirja olisi voinut olla ihan loistava. Mutta tämä olikin vain tosi hyvä. Vähän lähti pisteitä loppua kohti siksi, koska jotkut hahmot repi mun hermoja aivan liikaa. The Winter King on ensimmäinen osa The Weathermages of Mystral -kirjasarjasta.


Esittelyteksti Goodreadsista:

After three long years of war, starkly handsome Wynter Atrialan will have his vengeance on Summerlea’s king by taking one of the man’s beautiful, beloved daughters as his bride. But though peace is finally at hand, Wynter’s battle with the Ice Heart, the dread power he embraced to avenge his brother’s death, rages on.

Khamsin Coruscate, Princess of Summerlea and summoner of Storms, has spent her life exiled to the shadows of her father’s palace. Reviled by her father, marriage to Wintercraig’s icy king was supposed to be a terrible punishment, but instead offers Kham her first taste of freedom—and her first taste of overwhelming passion.

As fierce, indomitable Wynter weathers even Khamsin’s wildest storms, surprising her with a tenderness she never expected, Kham wants more than Wynter’s passion—she yearns for his love. But the power of the Ice Heart is growing, dangerous forces are gathering, and a devastating betrayal puts Khamsin and Wynter to the ultimate test.

Näistä syistä tykkäsin silti tästä kirjasta paljon:

Maailmanrakennus. Heti alkumetreiltä lähtien uppouduin tähän fantasiamaailmaan. Oli kiinnostavaa lukea talvisesta maisemasta susieläimineen. Sääilmiöihin liittyvät magiakyvyt oli hyvin kirjoitettu. Khamsinin magia oli myrskyisää ja heijasti hänen ailahtelevia tunteitaan, kun taas Wynterillä oli käsissään kylmyyteen ja talveen liittyvää magiaa. Kirjan juonta Ice Heartista oli jännittävä seurata. Kirjassa on paljon perinteisiä fantasiagenren piirteitä: hyvän ja pahan taistelu, ultimaattinen pahuus nousee, outoja olentoja, myyttisiä aseita ja tarustoa.

Khamsin. Kesämaalaisen, myrskyisän ja levottoman sielun Khamsin saapuminen Wynterin kotilinnaan oli kiinnostava kontrasti kaikkeen muuhun siellä. Khamsin oli ystävällinen, mutta villikko. Vahva ulkopuolelta, mutta sisältä häneen sattui paljon. Khamsinin kivulias menneisyys isänsä vihaamana ja hylkäämänä, pakotettuna elämään perheensä ulkopuolella, on jättänyt syvät arvet. Tuntui kyllä pahalta Khamsinin puolesta moneen otteeseen, varsinkin kun elämä uudessakaan paikassa ei lähde liikkeelle kovin positiivisin merkein.

Wynter (ish): Suurimmaksi osaksi tykkäsin kyllä Wynteristä hahmona. Hän oli kovasanainen ja komenteleva, välillä aika ylivoimainen persoona. Mutta omalla tavallaan hän piti Khamsinista huolta ja näytti välittämistä. Ja välillä taas kohteli Khamsiniä niin huonosti että teki mieli huutaa. Ja sitä miten Wynter antoi omien ihmistensä kohdella Khamsinia en ihan ymmärtänyt. Tietysti Wynterilläkin on tässä oma kasvutarinansa, mutta siinä tuntui menevän ikuisuuuus.

Rakkaustarina: Wynterillä ja Khamsinilla oli kemiaa. Ja olin ihan iloisesti yllättynyt siitä kuinka paljon tässä kirjassa on romantiikkaa, kuitenkaan viemättä mitään pois muulta tarinalta. Kunhan tämä pariskunta pääsi eteenpäin kivikkoisella tiellä, niin olihan he oikein söpöjä keskenään.

Tässä oli toimintaa, romantiikkaa, huumoria, surullisia hetkiä, vihastuttavia kohtia… Suurimmaksi osaksi tykkäsin kirjasta oikein paljon. Äänikirja oli mun mielestä ok. Tämä oli eka kirja, jonka olen lukenut tältä kirjailijalta ja luen/kuuntelen varmasti jatkossa enemmänkin.

"Don’t fight so hard against things you can’t change, child. You’ll batter yourself to death."

★★★★

C.L. Wilson: The Winter King

Weathermages of Mystral #1

Avon, 2014, 594 s.

Äänikirja HarperAudio 2014 (kuunneltu Nextorysta)

Kurkkaa myös nämä:

0 Kommenttia