Lisa Kleypas: Devil In Winter

I'm back! Minusta ja Polylang -sovelluksesta Wordpressin puolella ei tullut kavereita, joten yksi blogi ja kaksi kieltä jää haaveksi. Näköjään minun kärsivällisyys ei muutenkaan riitä Wordpressin kanssa toimimiseen... 😅 

Siirrän tänne muutamat suomenkieliset blogitekstit, jotka alun perin kirjoitin sinne, koska nämä kirjat on ollu niiin hyviä! Alkaen tästä Lisa Kleypasin Devil in Winteristä. 🥰

 

Myönnän heti alkuun, että alotin kuuntelemaan tätä kirjasarjaa ihan väärässä järjestyksessä. Mutta en kadu yhtään! Tämä oli nimittän niin hyvä kirja, että ai että. Devil in Winter on kolmas osa Kleypasin kirjoittamaa The Wallflowers -kirjasarjaa. Siinä seurataan neljää nuorta naista, jotka ovat vähän ulkopuolisia tansseissa ja tilaisuuksissa, eikä heillä ole juurikaan kosijoita. He ystävystyvät keskenään ja päättävät auttaa toisiaan löytämääncheille aviomiehet. Jokaisessa kirjassa seurataan yhtä heistä ja heidän romanttisia edesottamuksiaan. 

Tämä on minun mielestä historiallista romantiikkaa parhaimmillaan. En olisi millään halunnut tarinan loppuvan, joten aloitin tämän melkein samantien uudestaan. Onko tuttu tunne?


Esittelyteksti Goodreadsista:

A devil’s bargain.

Desperate to escape her scheming relatives, Evangeline Jenner has sought the help of the most infamous scoundrel in London. A marriage of convenience is the only solution.

No one would have ever paired the shy, stammering wallflower with the sinfully handsome viscount. It quickly becomes clear, however, that Evie is a woman of hidden strength—and Sebastian desires her more than any woman he’s ever known.

Determined to win her husband’s elusive heart, Evie dares to strike a bargain with the devil: if Sebastian can stay celibate for three months, she will allow him into her bed. When Evie is threatened by a vengeful enemy from the past, Sebastian vows to do whatever it takes to protect his wife . . . even at the expense of his own life.

Together they will defy their perilous fate, for the sake of all-consuming love.

 

Mistä tykkäsin tässä kirjassa:


Maailma. Kleypasilla on ihanan lämpöinen kirjoitustyyli, mutta hän onnistuu tuomaan tähän romanttiseen tarinaan rosoisuuttakin. Mulle ei oikeen kolahda sellaiset kirjat, jotka on pelkkää ruusuilla tanssimista. Tässä on kuolemaa, surua, inhottavia sukulaisia. Suurin osa ajasta vietetään Evien isän omistamassa bordellissa/uhkapelitalossa, jossa hän asuu, sillä Evie on tullut sinne hoitamaan sairasta isäänsä. Romaani sijoittuu tunnelmalliselle 1800-luvulle.

Hahmot.
Evie kärsii änkytyksestä, on ujo, kaltoinkohdeltu, mutta myös fiksu, huolehtivainen ja ymmärtää oman tilanteensa oikein hyvin. Siksi hän hyvin päättäväisesti haluaakin päästä elämässä eteenpäin sukulaistensa luota. Eviellä on sydäntä ja selkärankaa.

Sebastianilla on naistenmiehen maine. Hän on dominoiva ja epäkohtelias. Hänen tiedetään olevan kylmä ja laskelmoiva. Ja hän tarvitsee rahaa, miksi hän suostuukin menemään Evien kanssa naimisiin. Mutta tarinan myötä Sebastianistakin alkaa kaivautua uusia puolia. Molempien hahmojen kasvutarinaa ja heidän keskinäistä suhdetta olikin oikein viihdyttävää ja sydäntä lämmittävää seurata. 

Tunteet. Tässä kirjassa oli sydäntäsärkeviä hetkiä, huumorin pilkahduksia, intohimoa…

Tuntuu siltä, että ei sanat riitä kertomaan kuinka hyvä tää mun mielestä oli. Ehkä minä vielä prosessoin tätä mun aivoissa. Ja äänikirjaversio oli älyttömän hyvä! Lukija oli Mary Jane Wells.  

Jos tykkäät historiallisesta romantiikasta, kannattaa tarttua näihin kirjoihin! Tosin jos et halua joitain pieniä spoilereita edellisistä osista, niin ei ehkä kannata aloittaa tästä. Nämä ovat itsenäisiä jatko-osia, mutta parhaiten varmaan saa tarinasta kaiken irti lukemalla järjestyksessä. Aion lukea/kuunnella sarjan muutkin kirjat, mutta tiedän jo valmiiksi, että tämä tulee olemaan mun suosikki.

"It’s a mistake, you know. You have no idea of what you’ll be exposed to…the obscenities and lewd comments, the lecherous gazes, the groping and pinching…and that’s just at my house. Imagine what it would be like here."

 

★★★★★

Lisa Kleypas: The Devil in Winter

Wallflowers #3

2006, Avon, 368 s.

Äänikirja HarperAudio 2021 (kuunneltu Nextorysta)

Kommentit