maanantai 2. tammikuuta 2017

Agatha Christie: Eikä yksikään pelastunut (minisarja 2015) #Paperiltaruutuun


Eikä yksikään pelastunut
BBC minisarja 2015

Joulun aikaan telkusta tuli Agatha Christien Eikä yksikään pelastunut nimiseen kirjaan pohjautuva neliosainen minisarja. Melkoinen tähtikaarti tähän oli saatu mukaan: Oli Poldarkin Aidan Turneria, Black Sailsin Toby Stevensiä ja Game of Thronesista tuttu kultainen isäpappa Charles Dance ynnä muita. Koukutuin tähän heti ekasta jaksosta lähtien ja koetin arvailla loppuratkaisua viimeiseen asti.
Hyytävä mysteeri alkaa siitä, kun kymmenen toisilleen tuntematonta vierasta saavat kutsun saarella sijaitsevalle yksinäiselle kartanolle. Juhlien isäntää ei vain näy mailla eikä halmeilla, ja hyvin pian vieraille selviää, että he kaikki ovat vaarassa. Eikä saarelta ole pääsyä pois. Jokaista heistä syytetään kamalasta rikoksesta ja yksi kerrallaan heitä alkaa kuolla oudolla tavalla. Mutta kuka on murhaaja? Ja kuka heidät kutsui saarelle?

Minisarja on mielestäni laadukkaasti toteutettu. Mukaan on valittu hyviä näyttelijöitä, historialliset elementit aina puvustuksesta ja kartanon sisustuksesta loivat hienon tapahtumaympäristön ja tunnelman mysteerille. Sarjassa eletään vuotta 1939. Jokaisen henkilön taustatarinaa ja heidän tekemää rikosta otettiin vähä vähältä jaksoissa esille. Henkilöt kertovat usein hyvin eri tarinaa tapahtuneesta muille kartanon vieraille, kuin mitä katsoja saa nähdä heidän muistoistaan. Se oli myös mielestäni hienosti toteutettu.

Sarjassa oli todellakin hyytävä tunnelma, enkä minä ainakaan osannut loppuratkaisua aavistaa.. Välillä sai kirota, kun joku lähti yksin jonnekin taapertamaan. "Älä hullu mene sinne! Nyt se kuitenkin kuolee... " Kukaan ei tiedä, kuka murhaaja on, ja vieraat alkavat epäillä toinen toisiaan, ajautuen hulluuden partaalle.

Kaikille murhamysteerejä ja Christietä rakastaville suosittelen tätä sarjaa, tämä oli oikein hyvä, koukuttava ja sopivan lyhyt minisarja.

Tämä sopi myös mainiosti meneillään olevaan paperilta ruutuun -lukuhaasteeseen.


9 kommenttia:

 1. Jännältä vaikutti trailerin perusteella, vaikka tiedänkin loppuratkaisun. :D Vähän kyllä harmittaa, että en nähnyt tätä TV:stä (tiesin kyllä, että se tulee, mutta oli jotain muuta tekemistä juuri silloin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan näitä pystyy myöhemminkin kattomaan, eiköhän tämäkin jostain löydy. :) Mää en ole lukenu tuota kirjaa, niin oli aika jännä mysteeri. :D Mutta nyt haluttais lukea kirjakin. Samoten Idän pikajunan arvoitus.

   Poista
 2. Minä katsoin tätä jännittyneenä, vaikka olinkin lukenut kirjan tätä ennen kaksi tai kolme kertaa. Tämä vain on niin hyytävän hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole syyttä Christie-klassikko tämä. :D Veikkaan, että kirjakin tulee olemaan jännittävä lukukokemus, vaikka loppuratkaisu on jo tiedossa.

   Poista
 3. Tämä todella oli hyvin toteutettu, vaikka kirja on kyllä hyytävämpi. Siinä tunnelma tihenee jotenkin paremmin. Loppu on myös kirjassa enemmän mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, eli ehdottomasti lukemisen arvoinen siis. :)

   Poista
  2. Samaa mieltä lopusta! Kirjassa se on ehdottomasti parempi.

   Poista
 4. Onnistuit herättämään kiinnostuksen sen verran hyvin, että meiän oli pakko kattoa tää :D Joten kiitos, täytyypä vielä lukea kirjakin jossain vaiheessa! Tosi hyvä toteutus, pakko myöntää. Osa hahmoista oli aivan mahtavia ja katottiin juuri kolme jaksoa putkeen!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tykkäsitte :) Mäki tykkäsin noista hahmoista, etenkin Toby Stevensin ja Aidan Turnerin hahmoista, koska ne oli niin erilaisia tässä kuin mitä olen tottunu näkemään Black Sailsissa ja Poldarkissa. Hyviä näyttelijöitä muutenki. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...