George R. R. Martin: Jäälohikäärme


Martin, George R. R. : Jäälohikäärme
Kuvittanut Luis Royo
Kirjava, 2016. 118 s.
"Adara piti kaikkein eniten talvesta, sillä jäälohikäärme saapui maailman kylmetessä. Hän ei milloinkaan saanut varmuutta siitä, toiko kylmyys jäälohikäärmeen vai jäälohikäärme kylmyyden."

Jäälohikäärme kertoo Adarasta, pienestä tytöstä, johon kylmyys jätti jälkensä jo syntymässä. Vain Adara voi pitää käsissään jääliskoja sulattamatta niitä. Vain Adara voi hypätä jäälohikäärmeen selkään jäätymättä kuoliaaksi. Jäälohikäärmeestä tulee yksinäisen tytön ystävä. Mutta pienen maalaiskylän ylle vyöryvä sota uhkaa tuhota kaiken.Tämä tarina on kirjoitettu alun perin vuonna 1980, eli ennen Tulen ja jään laulu -kirjasarjaa. Kirja on nuorille suunnattu, mutta tuttuun George R. R. Martinin tapaan sisältää myös sotaa ja kuolemaa. Jäälohikäärme on melko ohkanen kirja, joten tosi nopeasti luin tämän läpi. Etenkin, kun tämä sisälsi myös paljon kuvitusta. Tykkäsin Luis Royon piirroksista, ne loivat mukavan tunnelman tarinaan, ja jäin katselemaan kuvia pidemmäksikin aikaa.

Vaikka tämä synkähkö ja satumainen tarina on tähdätty enemmänkin nuorille, luulen että aikuiset voisivat tykätä tästä myös. Minulle tämä oli mukava pieni välipala kaikkien tiiliskivikirjojen rinnalle, joita nyt olen lukemassa.


Kommentit

  1. Näin aikuisena olen varma, että aikuinenkin voi tykätä tästä teoksesta :) Monissa Martinin varhaisimmissa tarinoissa on hahmoja, jotka muistuttavat joitain myöhempiä Tulen ja jään laulu -sarjan hahmoja, niin tässäkin. Kuvitus on tosiaan hienoa, pidin myös. Hyvin tunnelmaan sopivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit. :) Mulla on nuo Tulen ja jään laulu -kirjat vielä lukematta. Sitten kun on vierähtänyt tarpeeksi aikaa tv-sarjan (ainakin ekan kauden) katsomisesta, voisi tarttua noihin kirjoihinkin.

      Poista

Lähetä kommentti

Viikon luetuimpia