perjantai 13. tammikuuta 2017

Bitten (TV-sarja 2014-2016) #Paperiltaruutuun


Olen näköjään löytänyt Netflixin uudelleen ja uppoutunut totaalisesti pariin sarjaan... On Sherlock, The Fall, Being Human (UK versio, tietenkin). Sitten törmäsin tähän. Valitettavasti. Ajattelin, että tämä voisi olla sellainen sarja, joka täyttäisi True Bloodin jättämän aukon. Ei ehkä kuitenkaan.

Bitten perustuu Kelley Armstrongin The Otherworld -kirjasarjaan. Tarina lähtee liikkeelle siitä, kun omaa elämäänsä Torontossa elelevä Elena saa kutsun palata takaisin ihmissusilaumansa pariin Stonehaveniin. Elena lähti sieltä vuosi sitten, eikä ole katsonut takaisin. Nyt joku kuitenkin muuttaa sarjamurhaajia ihmissusiksi ja jättää ruumiita lauman maille. Elena on lauman paras jäljittäjä ja hänen apuaan kaivataan. Hän on myös ainoa naispuolinen ihmissusi maailmassa (josta tiedetään).

Sarjan idea kuulosti tarpeeksi mielenkiintoiselta, että halusin vilkaista mistä tässä on kyse. Yleensä kirjoihin perustuvat sarjat ovat olleet ihan mukiinmeneviä. Olihan tämäkin kieltämättä koukuttava ja katsoinkin ekan tuottarin kokonaan. Mutta. Lievän ärtymyksen vallassa. Sarjan hahmot olivat pliisuja ja juonenkäänteet liian ennalta-arvattavia. Mutta jatkoin katsomista, koska oli tässä välillä ihan hyviäkin hetkiä. Lisäksi halusin tietää miksi Elena lähti Torontoon ja mikä oli niin kamalaa Stonehavenissa.

Jotkin kohdat jäivät ärsyttämään erityisesti. Kuten se miten Elena alkaa rikkomaan ikkunaa ja käärii paidan nyrkkinsä ympärille... Ja sitten rikkoo lasin paljaalla kyynärpäällä. :') Jotenkin oli myös omituista miten sarjan alussa Elena muuttui ihmissudeksi keskellä kaupunkia, eikä kukaan reagoinut mitenkään (oli yö, mutta kuitenkin, siellä oli ihmisiä). Tuntui, että hahmoista tehtiin tarkoituksella tyhmiä, jotta saatiin juonenkäänteitä ja taistelukohtauksia luotua. Hahmot kävelevät koko ajan väijytyksiin ja ansoihin, vaikka he itsekin tietävät asian laidan. "Minun pahin vihollinen, joka haluaa tappaa minut, kutsui minut hylätylle varastolle. Tämän täytyy olla ansa. Taidanpa mennä sinne ilman mitään suunnitelmaa! Tai ehkä teenkin ihan paskan suunnitelman! Jompi kumpi" Ughhh!

Noh, pikkujuttuja. Eniten häiritsi tasapaksuisten hahmojen persoonattomuus ja hahmojen välinen kemiattomuus, ja tämän takia en jaksa katsoa sarjaa enempää. Kauniit naamat, sikspäkit, jatkuvasti ruudussa vilahtelevat takapuolet ja hulppeat taistelukohtaukset eivät kanna kovin pitkälle, kun itse tarina ja henkilöhahmot jäävät latteiksi. Tästä on kuitenkin tullut jo kolme kautta (mutta ilmeisesti ei tule enempää), eli joku on tästä tykännyt.

On ärsyttävää törmätä sarjoihin, jotka olisivat voineet olla hyviä. Tämä putoaa siihen kategoriaan. Ehkä kirjat ovat parempia?

Tämä sopii Karvakasan alta löytyi kirja -blogin Paperilta ruutuun -lukuhaasteeseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...