keskiviikko 16. elokuuta 2017

Miss Potter (elokuva 2006)

Tässä oli vasta muutama vapaapäivä putkeen, mikä tuntui ihanalta luksukselta kiireisen kesän jälkeen, vähän niin kuin minilomalta jo. Vietin nämä päivät elokuvien ja kirjojen parissa mukavan rauhallisissa merkeissä. Luin keväällä Ajattomia satuja ja tarinoita -haasteeseen (joka jatkuu Yöpöydän kirjat -blogissa, vink vink 😆) Beatrix Potterin ihastuttavan satukokoelman Petteri Kaniinin satumaailman. Huomasin sitten että C Morelta löytyykin Potterista kertova elokuva, niin pakkohan tämä oli katsoa.

Kuten yllä tuli jo mainittua, Miss Potter kertoo rakastettujen klassikkosatujen kirjoittajan Beatrix Potterin (Renée Zellweger) tarinan. Elokuvan keskiössä on tietysti hänen taiteilijan uransa satujen kirjoittajana ja kuvittajana, sekä hänen ystävyytensä ja kihlauksensa kustantannustoimittajan Norman Warnen (Ewan McGregor) kanssa. Elokuvassa päästään myös kurkkaamaan takaumien kautta Potterin lapsuuteen, kerrotaan hänen tekemästään työstä ympäristönsuojelun hyväksi ja ylipäätään hänen rakkaudestaan maaseutua kohtaan, sekä kuvataan hänen turbulenttia suhdetta vanhempiinsa (äitiinsä).

Mielestäni tämä oli ihastuttava, koskettava ja hienosti toteutettu henkilökuvaus Potterista. Hänen mielikuvituksensa ja lapsenmielisyytensä kuvattiin hauskalla tavalla, kun kirjoista tutut piirrokset heräävät henkiin. Tunnelma, lavastus, puvustus ja kaikki muukin on leffassa kohdillaan. Englannin maaseutumaisemat nousivat kauniisti esiin, samoin kuin 1900-luvun alun Lontoon kaupunkimaisema kirjakauppoineen ja puistoineen.

Jos haluat tutustua Potterin hienoon elämäntarinaan, suosittelen tätä leffaa! Mutta kannattaa poimia nenäliinat valmiiksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti