Sarah Andersen: Aikuisuus on myytti


Andersen, Sarah: Aikuisuus on myytti
Sammakko, 2017. 109 s.

Oletko ihan päällikkö ja spessu tyyppi?

Ovatko verkostoitumistilaisuudet ihania mahdollisuuksia edistää uraasi?

Onko aikuisuus jännittävä haaste, johon koet olevasi hyvin valmistautunut?

Tämä kirja ei ole sinua varten. 

Tämä sarjakuva pisti silmääni kirjaston esittelyhyllystä, ja luettuani yllä olevan takakansitekstin, vakuutuin, että kirja on tarkoitettu minun luettavaksi. Andersenin kerta kaikkiaan ei sitten missään määrin omaelämäkerrallinen (😉) sarjakuva-albumi seuraa sosiaalisesti rajoittunutta ja lievästä laiskuudesta kärsivää Sarahia, ja siinä aprikoidaan muun muassa sitä, koska paljon puhutun aikuisuuden on tarkoitus alkaa.

Albumi on täynnä humoristisia hetkiä, joihin ainakin minä pystyin samaistumaan täysin. Mikään ei ole parempaa, kuin hengailu kotona pyjamassa ja kirja kädessä. Sosiaaliset tilanteet ei aina mene putkeen ja aika tosiaan menee huomaamattakin hengailemalla netissä, milloin lukemassa päämäärättömästi wikipedia-artikkeleita, milloin selaillessa youtube-videoita. Tai katsellessa kissalle raapimapuita.


Andersenin piirrostyyli on selkeää ja yksinkertaista, mikä sopii minulle vallan mainiosti. Tällainen huumori iskee minuun ja naureskelinkin itsekseni läpi koko kirjan, välissä mutisten pääni sisällä niin totta, niiiin totta. Sarjakuvastrippejä on alun perin ilmestynyt netissä vuodesta 2011 alkaen, missä se saavutti suuren suosion. Suosittelen tutustumaan!

❆☃❄

Muualla luettua: Ei vain mustaa valkoisella, Sivutiellä, Kirjojen keskellä

Kommentit

Lähetä kommentti