tiistai 7. marraskuuta 2017

Top Ten Tuesday: Books I Can't Believe I've Never Read

Tuo otsikko ei jotenkin kääntynyt sujuvasti suomeksi, joten jätin sen noin... Mulla on valitettavasti montakin ammottavaa kirjaisaa aukkoa sivistyksessä, joista muutamia on kyllä tullut paikkailtua muun muassa lukuhaasteisiin osallistumalla.

Monia suomalaisia klassikoita ja muita must-read kirjoja en ole koskaan lukenut, vaikkakin joidenkin kohdalla olen kyllä yrittänyt... Keräsin tähän sellaisia kirjoja, joista kuulee puhuttavan paljon, ja jotka melkein kaikki tietämäni kirjaihmiset ovat lukeneet, paitsi minä. Nyyh. 🙈1. Väinö Linna: Tuntematon sotilas
Aion kyllä käydä katsomassa uuden leffan tästä, jos se edes osan tätä vääryyttä korjaisi.

2. Aleksis Kivi: Seitsemän veljestä
Yritin... Ajattelin seuraavaksi kokeilla Seitsemän koiraveljestä.

3. Mika Waltari: Sinuhe Egyptiläinen
Tätä äiti yrittää mulle aina mainostaa, mutta jostain syystä ei tule tartuttua tähänkään.

4. Suzanne Collins: Nälkäpeli
Jos totta puhutaan, niin vaikka olen fantasian ja erilaisten maailmojen ystävä, dystopiat tuntuu jäävän aika usein lukematta. Tuntuu kyllä kuin olisin jäänyt paitsi jostain movementista näitten kohdalla.

5. J. R. R. Tolkien: Taru sormusten herrasta
Ottaen huomioon kuinka paljon rakastan näitä elokuvia, ihmettelen kyllä miksi en ole saanut tätä kirjaa luettua. Yritin joskus teininä englanniksi, mutta se ei oikeen lähtenyt sujumaan.

6. George R. R. Martin: Valtaistuinpeli
Tätä erhettä olen tosin korjaamassa tällä hetkellä! Rakastan tuota tv-sarjaa.

7. Mikä tahansa Finlandia-palkinnon voittanut kirja...
En tiedä mikä minulla on palkintoja vastaan, mutta jostain syystä en ole koskaan tullut lukeneeksi näitä. Ehkä ne tuntuu liian vakavilta? Olisi jo korkea aika tarttua joihinkin näistäkin, varsinkin kun kirjablogeissa näitä niin usein kehutaan. Varmaan ne palkinnot ihan ansaittuja on.

8. Bram Stoker: Dracula
Rakastan kaikkea vampyyrimeininkiä, joten olisi korkea aika tarttua tähän klassikkoon. Kerran olen aloittanut, mutta se piti palauttaa kirjastoon kesken kaiken.

9. Astrid Lindgren: Veljeni, Leijonamieli
Tämäkin on sellainen klassikko, joka pitäisi olla jo luettuna. Olen kyllä selaillut kirjaa useastikin mutta...Uskon kyllä että tykkäisin tästäkin.

10. William Golding: Kärpästen herra
Tätäkin on minulle suositeltu jo ties kuinka kauan, mutta mutta. Kärpäsiä? Nääh. ;) (tiedän että kirja ei kerro kärpäsistä...)

❅❅❅

Mitä lukemattomia kirjoja teidän top kympistä löytyy?

14 kommenttia:

 1. Hei Jenny, listassasi on monta hyvää kirjaa. Noista Waltari on ehdoton suosikkini. Niin kuin jossain blogipostauksessa taisin mainita, tuo Sinuhe tuli luettua jo lukiossa - Täällä pohjantähden alla -trilogian kanssa. Se jälkeen en ole siihen puuttunut, mutta olisi se kai hyvä lukea jossain välissä uudelleen. Jos vaikka juttua osaisi katsoa ihan uudesta perspektiivistä, kun aikaakin on vierähtänyt....

  Olen myös tuon Tuntemattoman ystävä. Siinä on paljon, paljon hyviä juttuja ja sitä kirjaa voi tavata monella tapaa (tämä tila ei taida kuitenkaan siihen riittää, mitä kaikkea siitä saakaan irti.)

  Tuo seitsemän veljeksen tarina on itselleni mielenkiintoinen. Oma isäni oli kouluaikana lukenut sen ääneen kuuden muun koulukaverinsa kanssa äidinkielen tuntien lomassa. Opettaja oli lukenut muut näytelmän osat. Hieno tapa tutustua kirjallisuuden klassikkoihin.

  Itse suosittelen Sinulle Sinuhea.... ja jos hyvin käy lue Tuntematon teoksena, ennen kuin menet katsomaan elokuvaa. Uskon, että näin saat siitä enemmän irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Sinuhesta ja Tuntemattomasta olen kuullut pelkkää hyvää, joten uskon kyllä että ovat lukemisen arvoisia, mutta jostain syystä minulla on jonkinlainen kynnys tarttua niihin. Olen ollut pitkään huono lukemaan klassikoita, toisaalta nyt kun olen niitä viimeisen vuoden sisällä alkanut lukemaan enemmän, ne ovat yleensä yllättäneet positiivisesti. :)
   Nämä ovat kaikki kirjoja, jotka haluan jossain vaiheessa saada luettua.

   Poista
 2. Aika samat mullakin. Lindgrenin kirjat oon lukenu varmaan kaikki. Valtaistuinpelin ekan osan oon lukenu. Mun osalta vois lisätä Anna Kareninan ja Ylpeys ja ennakkoluulon lisäksi. Ja muita klassikoitaki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Karenina löytyy multa iteltä, mutta ei ole tosiaan sitäkään tullut luettua vielä. :D

   Poista
 3. Jostain syystä minäkään en ole lukenut monia suosittuja klassikoita ja huomaan että klassikoiden pariin hakeudun muutenkin harvoin :'D Myös suomalainen kirjallisuus on jäänyt hyvin vähälle. Näistä sinun listaamistasi kirjoista olen lukenut vain Taru sormusten herrasta ja Draculan. Valtaistuinpeli tuntuu olevan ikuisuus projekti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ennen kartoin kotimaisia, koska tulin lukeneeksi pari huonoa kirjaa. Viime aikoina olen löytänyt ihania suomalaisia kirjoja historiallisen romaanin ja fantasian genreistä. <3

   Poista
 4. Muutama näistä löytyy munkin lukemattomien listalta, esim. Tuntematon sotilas, Taru sormusten herrasta ja Valtaistuinpeli. Kommenteissa mainitut Täällä Pohjantähden alla, Anna Karenina sekä Ylpeys ja ennakkoluulo on nekin mulla vielä lukematta... Seitsemän veljestä, Sinuhe ja Kärpästen herra taas on tullut koulu-/opiskeluaikoina luettua.

  Omalle listalleni voisin lisätä vielä ainakin Humisevan harjun ja Anne Frankin Nuoren tytön päiväkirjan, jotka molemmat ovat odottaneet lukemistaan jo ihan liian pitkään. Ehkä vielä joskus. Jostain syystä klassikoihin on vähän vaikea tarttua, vaikka ajattelisi pitävänsäkin niistä. Kesällä luin viimein Annan nuoruusvuodet, miksi ihmeessä en ollut sitäkään tullut aiemmin lukeneeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei koulussa luettu klassikoita, mikä ihmetyttää minua suuresti, koska melkein kaikkialla muualla vähintään Seitsemän veljestä tai Tuntematon sotilas on ollut pakko lukea.

   Miksiköhän klassikoihin on niin vaikea tarttua? :D Sitten kun niitä lukee, niin yleensä (ei aina) ne yllättää positiivisesti ja tulee sellanen ahaa-elämys, kun tajuaa miksi se on niin suosittu/puhuttu kirja.

   Poista
  2. Lue nyt hyvä tyttö ainakin tuo Sinuhe! :D Ja Seitsemän veljestä ;) Noista mainitsemistasi mulla on Kärpästen herra lukematta. Jotenki pelottanu että onko se liian ahdistava.

   Poista
  3. Se kuulostaa aika ahdistavalta kyl. Juu kyllä tuota Sinuhea ainakin yritän jossain vaiheessa. :D

   Poista
 5. Jännää, miten monta samaa kirjaa meillä on tässä listassa, 7/10 jos tarkkoja ollaan. Nälkäpelin luin todella paljon muita jäljessä, ja Kärpästen herrasta olen lukenut puolet, mutta pakko myöntää, että se on aika vastenmielinen kirja.

  Jos haluaa muuten matalan kynnyksen Finlandia-voittajaa, niin viime vuoden Akvarellejä Engelin kaupungista on yllättävän mielenkiintoinen, ja todella nopea lukuinen. Suosittelen, ja se onkin ainoa Finlandia kirjan jonka olen lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua huomata miten monella on myös etenkin nämä suomalaiset klassikot lukematta. :D Akvarelleja Engelin kaupungista kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta epäilen sen olevan turhan runolliseen tyyliin kirjoitettu mun makuun. Voishan sitä silti kokeilla :)

   Poista
 6. Mulla on myös aivan järkyttäviä aukkoja klassikkojen suhteen sivistyksessäni, vaikka joitain olen yliopistolla saanut kahlattua läpi ainakin osittain. Hirveästi nämä houkuttelisivat, mutta toisaalta kun lukuaika on rajallinen, tulee usein tartuttua nopealukuisempiin (ja ehkä vähän ohuempiin) uutuusteoksiin.

  Joitain klassikoita olen muuten lukenut joskus ala-asteikäisenä. Esimerkiksi TSH:n kahlasin toiseen kirjaan asti, mutta sitten loppu kestävyskunto. Eikä niitä kirjoja silloin ihan täysin ymmärtänytkään jos mietin vaikka näin jälkikäteen Kärpästen herraa tai Pikku prinssiä. Pitäisi ehkä lukea nekin uudelleen niin saisi niistä vähän enemmän irti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän ne klassikot toisaalta houkuttelis, mutta jostain syystä ei tule luettua kovin usein. Pikku Prinssin luin keväämmällä ja se oli ihana! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...